8.5 C
București
luni, 27 martie 2023
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în condițiile în care Rusia a masat peste 120.000 de militari la frontiera cu Ucraina, informează Digi24.

Întâlnirea dintre președinte și premier va avea loc la ora 13.00, potrivit Administrației prezidențiale.

Tensiunile legate de Ucraina s-au adâncit, în condițiile în care oficiali din mai multe state europene se tem de o invazie a Rusiei în Ucraina.

Statele membre UE, NATO și Statele Unite încearcă să pregătească o eventuală ripostă, militară și economică la adresa Rusiei, în cazul în care aceasta va ataca Ucraina.

De altfel, temerile că acest lucru este tot mai posibil sunt vizibile. Președintele american a declarat că SUA ar putea trimite mai mulți militari în România și Polonia, iar președintele Franței a anunțat că și țara sa este pregătită să suplimenteze forțele militare pe flancul de est și să trimită soldați în România.

Anunțurile au fost salutate atât de președintele Klaus Iohannis, cât și de premierul Nicolae Ciucă și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

De asemenea, Spania a luat decizia să trimită nave de război care să se alăture forțelor navale NATO din Mediterana și Marea Neagră.

O navă detectoare de mine maritime este deja pe drum, iar o fregată va ajunge în trei sau patru zile, a spus ministrul spaniol al Apărării. Guvernul de la Madrid are în vedere, de asemenea, trimiterea de avioane de luptă în Bulgaria, a spus ea.

Între timp, Vladimir Putin cere concesii clare din partea Occidentului pentru a nu trece la acțiune. Până va primi ce își dorește, liderul de la Moscova a ordonat suplimentarea trupelor de la granița cu Ucraina.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

De ce am fost înșelat de partener?

De ce am fost înșelat de partener? De ce apare un astfel de eveniment? Infidelitatea este cel mai  frecvent motiv pentru care oamenii vin...

De ce apare mătreața la bărbați?

De ce apare mătreața la bărbați? Și cum poate fi prevenită aceasta? Mătreața reprezintă o problemă des întâlnită în rândul bărbaților și, cu toate...

Când iubirea nu ține cont de boală

Când iubirea nu ține cont de boală. El este bolnav de hemofilie de când e mic. Situație ce îi afectează viața în multe aspecte....

Bisericile protestante întâmpină noi dificultăți

Bisericile protestante întâmpină noi dificultăți. Din ce în ce mai multe denominațiuni nu pot să mai formeze grupe mici de studiu a Bibliei. Deși...