miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: Plafonarea prețurilor la energie este o măsură care poate să...

Klaus Iohannis: Plafonarea prețurilor la energie este o măsură care poate să ne treacă prin iarnă

Președintele României s-a adresat, într-un comunicat, Guvernului actual prin care cere o măsură concretă și imediată cu privire la creșterea prețurilor la energie electrică.

 

„Nu se aștepta nimeni să avem aceste creșteri fantastice la prețul gazelor, nu s-au așteptat experții – cum în general nu se așteaptă când apar crize – să crească prețurile la energie așa de mult”, a spus Klaus Iohannis.

„Exact din acest motiv am dorit să atrag atenția autorităților europene că trebuie să acționăm repede și împreună. Am purtat o discuție lungă cu Ursula von der Leyen când a venit în România și am avut o discuție pe această speță la summit-ul din Slovenia.

Am reușit, împreună cu alții care sunt la fel de preocupați, să punem această chestiune în centrul atenției Comisiei, care a primit temă de la noi să pregătească un set de evaluări și măsuri pe care le vom discuta la sfârșitul lunii”, a adăugat președintele.

„Până atunci, miniștrii Energiei vor discuta aceste măsuri. Cum ele trebuie corelate, negociate, nu vom putea să luăm măsuri foarte repede.

De aceea, una din măsurile posibile este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă prin iarnă, până când se pun în practică alte măsuri, pentru că este nevoie de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste prețuri să ducă la o explozie generalizată de prețuri în economiile europene”, a mai spus Iohannis.

Premierul Florin Cîțu a subliniat faptul că această situație va fi rezolvată după depășirea crizei politice.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...