8.5 C
București
sâmbătă, 10 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: ”Grupul de luptă a fost aprobat la NATO”

Klaus Iohannis: ”Grupul de luptă a fost aprobat la NATO”

Președintele României a declarat, marți, că grupul de luptă NATO este cu un pas mai aproape de realizare.

 

„Grupul de luptă a fost aprobat la NATO şi acest lucru a fost surpriza plăcută de la summitul NATO de acum nu foarte multe zile. Avem decizia, însă tehnicalităţile, negocierile între aliaţi vor dura o vreme până când se finalizează.

Cred că în această primăvară vom avea grupul de luptă negociat şi finalizat şi eu sper ca Belgia să fie o parte semnificativă din acest grup de luptă, dar asta va rezulta din negociere”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

 

Premierul Belgiei a declarat cu această ocazie:

„Trebuie să vedem care este şi realitatea, care sunt nevoile. Noi ne-am crescut postura pe Flancul estic al Alianţei semnificativ deja.

Părerea mea este că prezența este una pe termen lung.

Dacă constatăm însă că teritoriul NATO este ameninţat, evident că putem spori prezența foarte rapid, capacitatea există, într-o manieră coordonată la nivel NATO, dacă se pune problema creşterii implicării suntem categoric dispuşi şi pregătiţi să facem acest lucru.

Ceea ce este important este ca lucrurile acestea să fie făcute de o manieră coordonată şi NATO a făcut o treabă excelentă până acum în a coordona toate aceste măsuri şi dacă dăm dovadă de forţă astăzi este datorită faptului că nu suntem singuri.

În lumea de astăzi, noi, de exemplu, suntem o ţară mai mică decât România, o ţară mică este ușor de atacat, 30 de ţări e mult mai greu.

Astăzi înţelegem valoarea unui asemenea bloc”, a afirmat Alexander De Croo.ULTIMELE ARTICOLE

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică

Familia Dărvășan încheie anul cu un nou album de muzică creștină 100% original. Ramona Și Cornel Dărvășan formează o familie de peste 3 ani....

Lupta împtriva anxietății

Lupta împtriva anxietății este un proces cu care ne confruntăm zilnic pentru a nu cădea în capcana depresiei. Ce putem face cu strezul și...

România nu va intra în Schengen

România nu va intra în Schengen! Extinderea Spațiului Schengen nu va avea loc pentru România și Bulgaria. Ministrul austriac de interne Gerhard Karner a...

Părintele poate crește sau micșora stima copilului

Părintele poate crește sau micșora stima copilului. Mesajele pe care adulții le transmit copiilor sunt internalizate, într-un fel sau altul. Ele devin o parte...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]