8.5 C
București
joi, 29 octombrie 2020
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: „Am solicitat Guvernului să facă ordine în propriile instituții”

Klaus Iohannis: „Am solicitat Guvernului să facă ordine în propriile instituții”

În conferința de marți, Președintele României, Klaus Iohannis a vorbit despre diferența de raportare în ceea ce privește cifrele cu privire la rata de infectare din București din ultimele 14 zile a persoanelor cu coronavirus.

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat o rată a infecțiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminică, în timp ce Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategică, a furnizat ieri o rată de 2,69 la mie.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus însă că este o greșeală din partea INSP și că „o vor rectifica”.

Șeful statului spune că „este ciudat” și așteaptă Guvernul „să clarifice aceste probleme de urgență”.

Potrivit datelor Institutul Național de Sănătate Public acel coeficient de infectare în capitală calculat la mia de locuitori era de peste 3, pentru că au calculat în funcție de persoanele cu rezidență.

De cealaltă parte, Grupul de Comunicare Strategică a transmis că acel coeficient este mai mic – 2,69, pentru că au calculat în funcție de persoanele cu domiciliul în București.

Specialiștii spun că e greșit să calculezi în funcție de domiciliați, iar acel acel calcul trebuie să fie făcut în funcție de rezidenți.

„Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelarea datelor între aceste instituții și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență”, a declarat Klaus Iohannis.

„Am solicitat Guvernului să facă ordine în propriile instituții foarte rapid. Nu putem trăi cu două statistici”, a adăugat șeful statului.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

29 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Ziua Internațională a Internetului este sărbătorită în fiecare an pe 29 octombrie, aceasta fiind data la care a fost trimis primul mesaj de la...

Datornicii vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing

Consumatorii datornici vor putea să își vândă singuri bunurile luate în leasing, potrivit unei prevederi cuprinse într-un proiect care a primit votul final în...

Alexandru Rafila crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că numărul de îmbolnăviri va continua să crească în perioada următoare, scrie News.ro. ”Eu cred...

28 OCTOMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 28 octombrie 1931 se năștea cunoscutul actor român, Ilarion Ciobanu. Pe lângă actorie, Ilarion Ciobanu a semnat, de asemenea, regia a două filme,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?