luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să...

Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 22 aprilie, în cadrul declarației de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului, că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare.

 

„Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci, cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a declarat președintele Iohannis.

În ceea ce privește problemele din Coaliția de Guvernare, președintele a afirmat :

„Coaliția și Guvernul Cîțu fac față bine acestei perioade, au avut grijă ca economia României să nu se prăbușească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie tratați, au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare.

În paralel, s-a reușit să se lucreze pe PNRR, care va fi updatat, și care, cu siguranță, va aduce un plus semnificativ pe zona de investiții și reforme. Deci evaluarea mea, sub linie, este una pozitivă”.

Președintele a vorbit și despre amenințările Rusiei de la granița cu Ucraina, menționând că „situația este îngrijorătoare” și că acțiunile de acolo sunt urmărite, iar România oferă „informații altora” pentru că dispune de servicii performante în această zonă.

Klaus Iohannis a ținut să asigure românii că „suntem pe fază”.

Referitor la campania de vaccinare, Klaus Iohannis a declarat: „Dacă menținem acest ritm și, sigur, vom diversifica campania de încurajare, în jur de 100.000 de persoane pe zi vaccinate, ne atingem obiectivele. (…) Vor fi instalate centre de vaccinare de diverse tipuri în zonele unde sunt foarte accesibile, sunt în plan centre de vaccinare de tip drive-through, adică te duci cu mașina acolo, te vaccinezi, pleci mai departe”.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

Președintele a adăugat că au fost discuții cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul, inclusiv cu zona HoReCa, și că există foarte mult interes pentru ca oamenii să se vaccineze.

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...