8.5 C
București
miercuri, 12 mai 2021
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să...

Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 22 aprilie, în cadrul declarației de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului, că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare.

 

„Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci, cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a declarat președintele Iohannis.

În ceea ce privește problemele din Coaliția de Guvernare, președintele a afirmat :

„Coaliția și Guvernul Cîțu fac față bine acestei perioade, au avut grijă ca economia României să nu se prăbușească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie tratați, au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare.

În paralel, s-a reușit să se lucreze pe PNRR, care va fi updatat, și care, cu siguranță, va aduce un plus semnificativ pe zona de investiții și reforme. Deci evaluarea mea, sub linie, este una pozitivă”.

Președintele a vorbit și despre amenințările Rusiei de la granița cu Ucraina, menționând că „situația este îngrijorătoare” și că acțiunile de acolo sunt urmărite, iar România oferă „informații altora” pentru că dispune de servicii performante în această zonă.

Klaus Iohannis a ținut să asigure românii că „suntem pe fază”.

Referitor la campania de vaccinare, Klaus Iohannis a declarat: „Dacă menținem acest ritm și, sigur, vom diversifica campania de încurajare, în jur de 100.000 de persoane pe zi vaccinate, ne atingem obiectivele. (…) Vor fi instalate centre de vaccinare de diverse tipuri în zonele unde sunt foarte accesibile, sunt în plan centre de vaccinare de tip drive-through, adică te duci cu mașina acolo, te vaccinezi, pleci mai departe”.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

Președintele a adăugat că au fost discuții cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul, inclusiv cu zona HoReCa, și că există foarte mult interes pentru ca oamenii să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

MIHAI TRĂISTARIU, surpriză inedită în platoul Fresh Acces

Mihai Trăistariu, cântărețul care deține un număr record de participări la Eurovision, și-a dezvoltat o pasiune din a descoperi talente în materie de muzică.   Artistul...

Adevărul despre vaccinurile anti-Covid-19

Medicul infecționist Laurențiu Stratan, prezent la FRESH ACCES, a dezvăluit cum funcționează fiecare vaccin și care pot fi efectele adverse.   ”La Astra Zeneca -tehnologia este...

TEODOR MELEȘCANU: România plătește și acum la UE o contribuție anuală care sare de un miliard de Euro

Teodor Meleșcanu, fost ministru de externe, a vorbit, la A7TV, cu ocazia Zilei Europei, despre dezavantajele pe care le-a adus cu sine aderarea României...

MIHAI GĂINUȘĂ, de la telefonist la om de radio și televiziune

Mihai Alexandru Găinușă, numit de prieteni și Mișu Găinușă, a fost invitatul Natașei Culea în platoul emisiunii BookMedia.   Mereu o prezență tonică și ironică, Mihai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?