8.5 C
București
miercuri, 28 iulie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să...

Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 22 aprilie, în cadrul declarației de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului, că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare.

 

„Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci, cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a declarat președintele Iohannis.

În ceea ce privește problemele din Coaliția de Guvernare, președintele a afirmat :

„Coaliția și Guvernul Cîțu fac față bine acestei perioade, au avut grijă ca economia României să nu se prăbușească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie tratați, au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare.

În paralel, s-a reușit să se lucreze pe PNRR, care va fi updatat, și care, cu siguranță, va aduce un plus semnificativ pe zona de investiții și reforme. Deci evaluarea mea, sub linie, este una pozitivă”.

Președintele a vorbit și despre amenințările Rusiei de la granița cu Ucraina, menționând că „situația este îngrijorătoare” și că acțiunile de acolo sunt urmărite, iar România oferă „informații altora” pentru că dispune de servicii performante în această zonă.

Klaus Iohannis a ținut să asigure românii că „suntem pe fază”.

Referitor la campania de vaccinare, Klaus Iohannis a declarat: „Dacă menținem acest ritm și, sigur, vom diversifica campania de încurajare, în jur de 100.000 de persoane pe zi vaccinate, ne atingem obiectivele. (…) Vor fi instalate centre de vaccinare de diverse tipuri în zonele unde sunt foarte accesibile, sunt în plan centre de vaccinare de tip drive-through, adică te duci cu mașina acolo, te vaccinezi, pleci mai departe”.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

Președintele a adăugat că au fost discuții cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul, inclusiv cu zona HoReCa, și că există foarte mult interes pentru ca oamenii să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Adrian Secu, studentul care a ținut piept autorităților din România, învingător în instanță!

Adrian Secu, un tânăr în vârstă de 26 de ani, licențiat în inginerie electrică și știința calculatoarelor, student în anul II la Drept, a...

Au nevoie antreprenorii de coaching?

Începutul unui business este un pas important pentru orice antreprenor și o provocare continuă pe parcursul dezvoltării lui și a afacerii lui. Există, însă,...

28 IULIE ÎN ISTORIE

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, inițiată de Alianța Mondială pentru Hepatită, în 2008, este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.   Scopul acestei zile...

Bomba care aruncă în aer pandemia!

Începând cu anul viitor, CDC renunță la metoda de diagnosticare RT-PCR a noului coronavirus și recomandă laboratoarelor și centrelor de testare să se utilizeze...

COMENTARII RECENTE

Daniel Pop on 1 IULIE ÎN ISTORIE
Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?