8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să...

Klaus Iohannis: „1 iunie este o dată pe care vă rog să nu o supraevaluați”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 22 aprilie, în cadrul declarației de presă susținute la finalul vizitei în Parcul Natural Văcărești, cu ocazia Zilei Pământului, că 1 iunie este data la care Guvernul va prezenta evaluările pentru posibila relaxare.

 

„Să nu credem, din greșeală, că 1 iunie este data de relaxare totală, nu va fi. Însă eu sunt foarte optimist și cred că în cursul verii vom ajunge acolo.

Dacă numărul de infectări scade foarte mult, dacă numărul de persoane grav bolnave scade foarte mult și, în paralel, numărul de vaccinați crește, atunci, cu siguranță, rând pe rând, vom putea să renunțăm la anumite măsuri sau, invers spus, rând pe rând, vom putea să relaxăm măsurile și sper foarte mult ca, în plină vară, să ajungem în faza în care măsurile vor fi atât de puține, încât românii vor putea să-și facă concediul în tihnă”, a declarat președintele Iohannis.

În ceea ce privește problemele din Coaliția de Guvernare, președintele a afirmat :

„Coaliția și Guvernul Cîțu fac față bine acestei perioade, au avut grijă ca economia României să nu se prăbușească, au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru ca cei bolnavi să fie tratați, au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justa lor valoare.

În paralel, s-a reușit să se lucreze pe PNRR, care va fi updatat, și care, cu siguranță, va aduce un plus semnificativ pe zona de investiții și reforme. Deci evaluarea mea, sub linie, este una pozitivă”.

Președintele a vorbit și despre amenințările Rusiei de la granița cu Ucraina, menționând că „situația este îngrijorătoare” și că acțiunile de acolo sunt urmărite, iar România oferă „informații altora” pentru că dispune de servicii performante în această zonă.

Klaus Iohannis a ținut să asigure românii că „suntem pe fază”.

Referitor la campania de vaccinare, Klaus Iohannis a declarat: „Dacă menținem acest ritm și, sigur, vom diversifica campania de încurajare, în jur de 100.000 de persoane pe zi vaccinate, ne atingem obiectivele. (…) Vor fi instalate centre de vaccinare de diverse tipuri în zonele unde sunt foarte accesibile, sunt în plan centre de vaccinare de tip drive-through, adică te duci cu mașina acolo, te vaccinezi, pleci mai departe”.

https://www.a7tv.ro/vaccinare-anti-covid-direct-din-masina-in-centrele-drive-thru/

Președintele a adăugat că au fost discuții cu firmele mari care doresc să își vaccineze personalul, inclusiv cu zona HoReCa, și că există foarte mult interes pentru ca oamenii să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...