Kirk Douglas a decedat la vârsta de 103 ani – A7TV – Trăiește viitorul!

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, în New York, SUA și a decedat ieri, 5 februarie 2020 în Beverly Hills, SUA, la vârsta de 103 ani.
Kirk Douglas a fost un actor, regizor și producător de film. De-a lungul unei cariere de 64 de ani, Douglas a apărut în peste 90 de filme.

Douglas a devenit o vedetă internațională datorită rolului său de boxer fără scrupule în filmul Campion (1949), rol care i-a adus prima sa nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor. În perioada anilor 1950 și 1960, Douglas a fost o mare stea la box-office, el a jucat alături de unele dintre cele mai importante actrițe din acea epocă: Lauren Bacall, Gena Rowlands, Jan Sterling, Eve Miller, Lana Turner, Eleanor Parker și alții.

Kirk Douglas este tatăl actorului Michael Douglas și a lăsat în urmă o carieră de mai bine de șase decenii, în care a jucat în peste 90 de filme.
Sănătatea sa era din ce în ce mai șubredă în ultimul timp. Chiar dacă în 1996 suferise un atac cerebral, se recuperase destul de bine. A fost în marină în anii celui de-al Doilea Război Mondial, iar în 1991 a scăpat cu viață dintr-un accident de elicopter în care două persoane au murit.

Ultima dată a fost văzut în public în aprilie 2019, scrie tmz.com.

„Cu o uriașă tristețe, eu și frații mei anunțăm că Kirk Douglas ne-a părăsit astăzi, la vârsta de 103 ani. Pentru lume, era o legendă, un actor din epoca de aur a filmelor, un umanist care era dedicat dreptății, iar cauzele în care a crezut au fost un standard către care noi toți am aspirat; dar pentru mine și pentru frații mei Joel și Peter el a fost simplu – tata, pentru Catherine – un socru minunat, pentru nepoții și strănepoții lui – un bunic iubitor, iar pentru soția lui, Anne, un soț minunat ”, a declarat Michael Douglas.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *