Kamara: „M-au întrebat cum mă cheamă și eu le-am răspuns: Roumanie!” – A7TV – Trăiește viitorul!

Kamara Ghedi, jumătatea de culoare a trupei Alb-Negru, s-a născut în România, are 43 de ani și este strănepotul Mariei Filotti, descendent grecesc prin mama sa și urmaș al unei familii de politicieni africani.
A copilărit în Drumul Taberei, apoi, la vârsta de 8 ani, după moartea tatălui și a bunicii, s-a mutat împreună cu mama și frații lui la rudele tatălui din Guineea Franceză. Inițial nu a vrut să plece, iar când s-a întors în vizită în România s-a ascuns într-o capotă de mașină ca să nu se mai întoarcă.
Deși îi era bine în Guineea, Kamara regreta România și, mai ales, desenele cu Mihaela și Azorel.

“Am stat în Guineea 14 ani. Am plecat pentru că mama i-a promis tatalui meu că ne va duce acolo. Mama este româncă și se trage din familia Filotti. Actrița Maria Filotti a fost stră-străbunica mea (…) A fost un șoc, pentru că eu nu vorbeam decât română și foarte puțină franceză. Pe deasupra, a fost și un șoc termic, pentru că am plecat de aici la începutul lui februarie și am ajuns acolo când termometrele arătau chiar și 38 de grade Celsius! A fost și un șoc cultural, pentru că nu știam ce urmează să găsesc acolo. Am suferit mult după teatrul radiofonic din România și după desenele animate cu Mihaela și Azorel.”

Viața lui Kamara Ghedi ar putea fi subiect de roman sau film. Existența lui s-a împărțit între Guineea Franceza și România, dar și între fotbal și muzică, între Conakry și Drumul Taberei.

“M-am născut în România. Cu doua ore înainte de eveniment, m-am pus de-a curmezișul și n-am mai vrut să ies. Însă la cezariană au fost probleme, pentru că nu au reușit să mă scoată cu forcepsul, așa că m-au scos, în cele din urma, cu un… polonic. Eram mai mult mov, iar medicii mi-au dat puține șanse de supraviețuire, dar după o săptămână ajunsesem deja acasă (…)
Când eram bebeluș a venit în vizită la Ceaușescu președintele Guineei. Eu eram cu părinții mei la ambasadă, și când a ajuns acolo i s-a spus că sunt nepotul unui ministru, care îi era foarte bun prieten. Bunicul meu era cel mai bun prieten al lui. Ai mei mi-au povestit ulterior ca m-a luat în brațe și s-a jucat un pic cu mine.”

Întoarcerea în România s-a produs în 1997. A făcut un an pregătitor de limba romană la Cluj, apoi facultatea la București.
Mai multe despre Kamara, aflați urmărind emisiunea Spune-mi CUM! cu Antonia Fudulu.

Distribuie articol:
Autor:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *