sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate Jurnalistul CTP: Închinarea la moaște este o jignire

Jurnalistul CTP: Închinarea la moaște este o jignire

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a revoltat zeci de crestini cu cele mai recente afirmații cu care a ieșit în spațiul public. Acesta este de părere că închinarea la moaște este o jignire la adresa lui Isus.

Cozile din aceste zile de la București, unde credincioșii vin la moaștele Sf. Dimitrie din curtea Patriarhiei, i-au dat posibilitatea gazetarului Cristian Tudor Popescu să reia subiectul dezvoltat cu ocazia sărbătorii Cuvioasei Parascheva.

Declarațiile jurnalistului

Atunci, Cristian Tudor Popescu i-a comparat pe pelerinii de la Iași cu teroriștii sinucigași Hamas. Referindu-se la pelerinii din capitala Moldovei, acesta a declarat: „oamenii care cred că o să se vindece, că o să se îmbogățească, ducându-se la moaștele nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în rai”.

După un val de reacții contradictorii, aceste a revenit, printr-o postare clarificatoare pe Facebook. Astfel a analizat Sfânta Scriptură și ce spune ea despre atingerea moaștelor.

”Nu există nicio frază în Biblie care să îndemne sau măcar să spună ceva cu privire la cultul moaștelor. Iisus Hristos nu spune nicăieri că trebuie conservate și venerate rămășițele de carne și oase ale vreunuia dintre apostolii și mucenicii ce vor fi dați morții în numele Lui. Sau ale celor cu mare credință în Dumnezeu” a postat jurnalistul pe pagina personală de facebook.

Cristian Tudor Popescu își continuă pledoaria în mesajul devenit viral pe internet făcând referire la Vechiul Testament. ”Deși, dacă ai fi un creștin adevărat, care a citit rând cu rând și crede în Sfânta Scriptură, n-ar trebui să atingi cadavrul, căci Vechiul Testament numește această faptă necurăție, întinătoare pentru 7 zile”.

Replica Patriarhului Daniel

Ca replică, Patriarhul Daniel a afirmat că ”Pelerinajul dă sens vieții.”

A7TV susține cea dea doua poruncă din Cele Zece Porunci:

”Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri sau jos pe pământ sau în apele mai de jos decât pământul.

Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti, căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea părinţilor în copii până la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc şi Mă îndur până la al miilea neam de cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.” (Exod cap. 20, v. 4-6)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...