8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Judecătorul Mădălina Afrăsinie, imună la jignirile primite în urma manifestării poziției publice...

Judecătorul Mădălina Afrăsinie, imună la jignirile primite în urma manifestării poziției publice cu privire la desființarea SIIJ

Luni, în cadrul emisiunii „Prin tribunale ca prin viață”, realizată de avocatul Mihaela Olaru, s-a dezbătut un subiect actual și cu o semnificație educativă: „Dreptul la imagine vs Libertatea de exprimare”.

 

 

Mădălina Afrăsinie, judecător la Tribunalul București – Secția a VI-a și Ramona Ioana Bruynseels, politician, președinte Restart România, au explicat ce se întâmplă când exercitarea abuzivă a libertăţii de exprimare aduce atingere interesului personal: drepturilor, reputaţiei, moralei, demnităţii, onoarei, vieţii particulare, imaginii altor persoane.

Problema ridicată chiar de un judecător, chemat să facă dreptate, vizează o chestiune sensibilă: ce faci cu hotărârea judecătorească prin care s-a stabilit că onoarea, demnitatea ți-a fost încălcată printr-un act de denigrare publică?

„Cu ce te ajută o hârtie obținută după ani de zile, în contextul în care, în toată această perioadă, ai fost victima unor abuzuri din partea media și toată lumea te arată cu degetul?”, subliniază Mădălina Afrăsinie.

Ca formator de opinie, în percepția publică, din păcate, nu rămâne hotărârea judecătorească prin care ai obținut daune morale și publicarea sentinței civile în două ziare centrale, ci discreditarea în sine.

Judecătorul Mădălina Afrăsinie a devenit imună la jignirile pe care le-a primit ca urmare a poziției publice manifestate cu privire la desființarea Secției Speciale pentru Cercetarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ).

Ca judecător, nu îi poate acționa în instanță pe toți cei care care o jignesc, dar, în situația în care va primi amenințări, va sesiza organele de urmărire penală.

La final, Mădălina Afrăsinie a precizat că nu există sancțiuni imediate care să poată să fie aplicate și astfel imaginea persoanei să nu aibă de suferit.

Aflați toate răspunsurile despre „Dreptul la imagine vs Libertatea de exprimare”, date de doamna Mădălina Afrăsinie, judecător la Tribunalul București – Secția a VI-a, accesând următorul video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?