8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Josep Borrell: Vizita lui Emmanuel Macron la Moscova nu a făcut minuni

Josep Borrell: Vizita lui Emmanuel Macron la Moscova nu a făcut minuni

Vizita preşedintelui francez Emmanuel Macron în Rusia a fost un semnal pozitiv şi aduce un element de relaxare în criza ucraineană dintre occidentali şi Moscova, dar “nu a făcut minuni”, a declarat șeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează Digi24.

 

“Atât timp cât există negocieri, atât timp cât unii şi alţii sunt gata să se aşeze la masă şi să discute, există speranţa că nu ne îndreptăm spre o confruntare militară”, a declarat presei Josep Borrell la încheierea vizitei sale la Washington, scrie Agerpres.

În acest sens, a continuat şeful diplomaţiei europene, vizita preşedintelui Franţei la Moscova şi discuţia cu omologul său rus Vladimir Putin reprezintă “un semnal pozitiv” şi “o iniţiativă bună”. Aceasta “reprezintă un element de relaxare”, a insistat Josep Borrell, care a avut o intervenţie şi la un eveniment organizat de ambasada Franţei la Washington împreună cu revista The Atlantic.

Emmanuel Macron a spus că vede “soluţii concrete” la criză şi că a primit asigurări de la Vladimir Putin că nu va mai avea loc o “escaladare”.

Întrebat despre faptul că, totuşi, nu are loc o detensionare, Josep Borrell a recunoscut că problema “nu a fost rezolvată încă”.

“Vizita preşedintelui Macron la Moscova a fost importantă, dar nu a făcut minuni”, a spus el, confirmând că “situaţia rămâne tensionată”.

După ce cu o zi înainte a declarat, alături de secretarul de stat american Antony Blinken, că Europa trece prin “cel mai periculos” moment de la sfârşitul războiului rece, şeful diplomaţiei europene a relativizat oarecum marţi gradul de ameninţare al conflictului.

“Ceea ce este important pentru Rusia nu este Ucraina”, ci arhitectura de securitate din Europa” pe care ruşii o “contestă”, a explicat el.

“Fac presiuni asupra Ucrainei, dar nu cu scopul de a invada Ucraina. Ei fac presiuni asupra Ucrainei pentru a avea discuţii despre ceea ce contează pentru ei, extinderea NATO şi preocupările lor de securitate”, a spus Borrell.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...