8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Joe Biden vrea să facă public dosarul din 11 septembrie 2001!

Joe Biden vrea să facă public dosarul din 11 septembrie 2001!

Joe Biden a dat ordinul prin care dosarul antentatelor din 11 septembrie 2001 este desecretizat. De altfel, aceasta era una dintre promisiunile făcute de actualul președinte al SUA în campania electorală.
Aproape 3.000 de oameni au murit și peste 6.000 au fost răniți când avioanele deturnate au lovit Turnurile Gemene și Pentagonul.

 

Departamentul Justiției urmează să facă publice documentele în următoarele șase luni.
Familiile victimelor din 11 septembrie au dat în judecată Arabia Saudită, pentru complicitate la atentate, dar documentele din timpul procedurilor judiciare nu au fost publicate, până acum.

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda  împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001.

În dimineața acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...