duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Joe Biden vrea să facă public dosarul din 11 septembrie 2001!

Joe Biden vrea să facă public dosarul din 11 septembrie 2001!

Joe Biden a dat ordinul prin care dosarul antentatelor din 11 septembrie 2001 este desecretizat. De altfel, aceasta era una dintre promisiunile făcute de actualul președinte al SUA în campania electorală.
Aproape 3.000 de oameni au murit și peste 6.000 au fost răniți când avioanele deturnate au lovit Turnurile Gemene și Pentagonul.

 

Departamentul Justiției urmează să facă publice documentele în următoarele șase luni.
Familiile victimelor din 11 septembrie au dat în judecată Arabia Saudită, pentru complicitate la atentate, dar documentele din timpul procedurilor judiciare nu au fost publicate, până acum.

Atentatele de la 11 septembrie au fost o serie de atacuri sinucigașe coordonate de Al-Qaeda  împotriva Statelor Unite care au avut loc la 11 septembrie 2001.

În dimineața acelei zile, 19 teroristi Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri.

Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri.

Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore, distrugând și avariind și alte clădiri din jur.

Teroriștii au prăbușit un al treilea avion în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea avion s-a prăbușit pe o câmpie de lângă Shanksville în zona rurală a statului Pennsylvania, după ce unii dintre pasageri și membrii echipajului au încercat să recâștige controlul avionului, pe care teroriștii îl îndreptaseră spre Washington, D.C. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...