vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Joe Biden promite poporului american reducerea cu 50% a deceselor cauzate de...

Joe Biden promite poporului american reducerea cu 50% a deceselor cauzate de cancer

Statele Unite au lansat un test pe scară largă – la care au participat inițial 24.000 de persoane, cu scopul de a-l extinde la 225.000 – pentru a identifica testele care ar fi capabile să detecteze unul sau mai multe tipuri de cancer doar în urma unui test de sânge.

 

 

Joe Biden a semnat, de asemenea, un ordin executiv pentru a stimula sectorul biotehnologiei.

Acesta va dedica un discurs solemn, la ora 20:00 la Boston, inițiativei sale „Cancer Moonshot”

El dorește să reducă cu 50% numărul deceselor cauzate de cancer în 25 de ani.

Joe Biden, care a promis că va pune capăt cancerului „așa cum îl știm”, este așteptat să prezinte mai multe aspecte ale acestei inițiative.

Eforturile sale se concentrează atât pe costul uneori exorbitant al tratamentului, cât și pe depistarea cancerului, prin explorarea testelor de sânge.

Casa Albă a precizat că a limitat la 2.000 de dolari pe an suma pe care o pot primi mulți cetățeni americani care beneficiază de programul Medicare, sistemul de asigurări de sănătate american la care au acces persoanele de peste 65 de ani.

Cu toate acestea, ea subliniază că, până în prezent, unii pacienți au fost nevoiți să plătească peste 8.000 de dolari pe an pentru tratamentul cancerului de prostată.

Lupta împotriva cancerului este un obiectiv politic, dar și o bătălie intimă pentru președintele american, al cărui fiu cel mare, Beau Biden, a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...