miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Jens Stoltenberg: ”Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei”

Jens Stoltenberg: ”Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei”

În ultimele zile, atât Rusia cât și Ucraina au continuat bombardamentele cu artilerie grea de-a lungul axelor nord, est și sud ale „pungii” din jurul Severodonețkului (create de înaintarea armatei ruse), cu efecte minore asupra liniei frontului, se arată în raportul zilnic despre evoluția războiului din Ucraina.

 

Șeful NATO susține că acest război ar putea dura ani de zile și îndeamnă ca oamenii să nu înceteze să susțină cauza ucrainenilor.

Șeful NATO consideră că furnizarea de armament de ultimă generație către trupele ucrainene ar crește șansele de eliberare a regiunii Donbas de sub controlul rusesc.

 

Sursa Google

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că ar putea dura ani de zile. Nu trebuie să renunțăm la susținerea Ucrainei.

Chiar dacă sunt ridicate costurile, nu doar în ceea ce privește sprijinul militar, ci și din cauza creșterii prețurilor la energie și alimente”, a explicat Stoltenberg.

 

Aceste costuri nu reprezintă nimic în comparaţie cu ceea ce ucrainenii trebuie să plătească în fiecare zi pe linia frontului, a declarat liderul Alianţei Nord-Atlantice.

În cazul în care preşedintele rus Vladimir Putin îşi va atinge obiectivele în Ucraina, aşa cum a făcut-o cu anexarea Crimeei în 2014, „atunci va trebui să plătim un preţ şi mai mare”, a avertizat Stoltenberg.

 

În acest context, el a îndemnat ţările din alianţă să continue livrările de arme către Kiev.

Liderii care se vor reuni la summitul NATO de la Madrid, ce va avea loc la sfârșitul acestei luni, vor stabili un pachet de asistență pentru Ucraina, care să ajute această țară aflată în război să treacă de la vechiul armament din epoca sovietică la echipamentul standard NATO, a declarat Stoltenberg la începutul acestei săptămâni, reamintește Reuters.

În martie, forțele rusești au fost înfrânte în încercarea lor de a lua cu asalt capitala Ucrainei, Kiev.

De atunci, Rusia s-a reorientat spre regiunea Donbas, în partea de est a Ucrainei.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...