8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Emisiuni Jeni, fata care a rămas surdă în urma unui vaccin

Jeni, fata care a rămas surdă în urma unui vaccin

Când era doar un bebeluș, Jeni a intrat în comă, iar medicii i-au informat pe părinți referitor la existența unui tratament puternic care implică, printre altele, riscul de paralizie sau surzenie.

 

 

Sună precum un scenariu de film, însă doctorul a decis să administreze vaccinul în condițiile în care copilul avea deja febră, iar acest lucru a dus la comă!

Părinții au acceptat tratamentul propus de medici, dar impactul pe termen lung nu a fost să fie cel scontat – ci începutul unui capitol mai dificil al vieții lui Jeni.

Jeni, invitata Antoniei Fudulu la emisiunea Spune-mi CUM!, căci despre ea este vorba, are un pic peste 30 de ani și a învățat cum să transforme această nevoie specială în avantaj – dar, mai presus de toate, a cultivat în ea însăși un spirit de empatie cum rar întâlnim.

Este de la sine înțeles că ea experimentează aceleași emoții precum noi toți – însă interesant este modul în care aceasta gestionează aceste emoții, care de multe ori nu sunt doar ale ei, ci și ale celor din jur. Unii oameni fie o menajează excesiv, din prea multă milă, fie o marginalizează din pricina a ceea ce unii pot percepe, într-un mod radical și barbar, a fi un ”defect”.

Jeni a recunoscut că este intimidată de camerele de filmat în pofida complimentelor pe care le-a primit de la Antonia, prezentatoarea emisiunii– complimente ce sigur nu întârzie să apară nici din partea altora pentru că, în ciuda condiției sale, Jeni este o tânără frumoasă și sigură pe ea.

Astfel de putere este o inspirație pentru cei din jur, dar mai ales pentru părinții ei. Atunci când un părinte trece printr-o astfel de întâmplare – o circumstanță în care oricare s-ar simți neputincios și și-ar dori din toată inima să poată ajuta copilul – sentimentele de descurajare ajung să îi bântuie pe aceștia.

Există situații în care resursele materiale pot reda parțial sau integral starea de sănătate a unei persoane vulnerabile, dar în astfel de situații delicate, nu este întotdeauna posibil.

Jeni are nevoie de interpreți la întâlniri oficiale pentru a se face înțeleasă de către cei care nu cunosc limbajul semnelor – modalitate prin care decurge, de altfel, și conversația din platou.

Gândiți-vă, pentru un moment, cum ar fi să depindeți de cineva, nu neapărat în permanență, ci în situații în care mulți preferăm să ne descurcăm singuri.

Dar înainte să vă faceți orice exercițiu de imaginație, vă îndemnăm să aflați concret cum se desfășoară viața unei tinere care trăiește cu această condiție – prin accesarea video-ului de mai jos.

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?