8.5 C
București
miercuri, 25 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Israelul reacționează după declarația lui Serghei Lavrov

Israelul reacționează după declarația lui Serghei Lavrov

Pentru că propaganda nu se încheie niciodată, noul subiect al săptămânii este cât de anti-semit sau nazist este fiecare popor. Conducerea Moscovei a găsit noi acuzații revoltătoare, de data aceasta, la adresa Israelului.

 

„Nazificarea există. Avem prizonieri militari din Batalionul Azov și din alte unități care au pe uniformele lor, pe corpul lor tatuaje cu simboluri cu svastica, simboluri ale batalioanelor naziste, ale trupelor SS. (…)

Când se spune: Ce fel de nazificare este asta, dacă suntem evrei? Ei bine, cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că nu înseamnă nimic.

De ceva timp, auzim poporul evreu înțelept spunând că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii înșiși”, a declarat Serghei Lavrov, în contextul în care a fost întrebat cum poate fi Ucraina un stat nazist, așa cum pretinde Moscova, din moment ce președintele Volodimir Zelenski are origini evreiești.

De altfel, după această declarație a lui Serghei Lavrov, omologul său israelian, Yair Lapid, a reacționat vehement și a spus că așteaptă scuze:

„Este o declarație revoltătoare și de neiertat, după cum ați spus, dar este și o greșeală istorică teribilă și așteptăm să primim scuze.

Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Bunicul meu nu a fost ucis de evrei, ci de naziști.

A spune că Hitler a fost de origine evreiască este ca și cum ai spune că evreii s-au sinucis în Holocaust și, după cum am spus, este o declarație de neiertat”, a declarat Yair Lapid la un post israelian de televiziune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...