vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Israelul reacționează după declarația lui Serghei Lavrov

Israelul reacționează după declarația lui Serghei Lavrov

Pentru că propaganda nu se încheie niciodată, noul subiect al săptămânii este cât de anti-semit sau nazist este fiecare popor. Conducerea Moscovei a găsit noi acuzații revoltătoare, de data aceasta, la adresa Israelului.

 

„Nazificarea există. Avem prizonieri militari din Batalionul Azov și din alte unități care au pe uniformele lor, pe corpul lor tatuaje cu simboluri cu svastica, simboluri ale batalioanelor naziste, ale trupelor SS. (…)

Când se spune: Ce fel de nazificare este asta, dacă suntem evrei? Ei bine, cred că și Hitler a avut origini evreiești, așa că nu înseamnă nimic.

De ceva timp, auzim poporul evreu înțelept spunând că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii înșiși”, a declarat Serghei Lavrov, în contextul în care a fost întrebat cum poate fi Ucraina un stat nazist, așa cum pretinde Moscova, din moment ce președintele Volodimir Zelenski are origini evreiești.

De altfel, după această declarație a lui Serghei Lavrov, omologul său israelian, Yair Lapid, a reacționat vehement și a spus că așteaptă scuze:

„Este o declarație revoltătoare și de neiertat, după cum ați spus, dar este și o greșeală istorică teribilă și așteptăm să primim scuze.

Evreii nu s-au sinucis în Holocaust. Bunicul meu nu a fost ucis de evrei, ci de naziști.

A spune că Hitler a fost de origine evreiască este ca și cum ai spune că evreii s-au sinucis în Holocaust și, după cum am spus, este o declarație de neiertat”, a declarat Yair Lapid la un post israelian de televiziune.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...