8.5 C
București
luni, 8 martie 2021
Acasă Editoriale Familie IONICĂ HERLEA: ”Tu ai control asupra vieții tale?”

IONICĂ HERLEA: ”Tu ai control asupra vieții tale?”

În ediția din 13 februarie a emisiunii ”Dă sens vieții”, Ionică Herlea a invitat-o în platoul A7TV pe fondatoarea Școlii de Dezvoltare Personală și Spirituală, scriitoarea, realizatoarea de emisiuni și sacroterapeuta, Aurora Sităruș.

Aurora Sităruș ne ajută să înțelegem cum putem căpăta controlul asupra minții noastre în momentele critice și cum putem să găsim cele mai bune soluții atunci când ne aflăm în situații de criză.

Câteodată nu putem interpreta corect experiențele prin care trecem – cel puțin în febra momentului – astfel că modul în care gândim și acționăm în momentele respective este crucial.

 

Cum ne antrenăm răbdarea?

Aurora Sităruș susține că putem găsi rezolvări la problemele noastre prin identificarea domeniilor care ne fac să suferim cel mai mult.

”La noi, oamenii, există adevăruri relative. Uneori trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă”, transmite aceasta.

” «Călărețul» (neocortexul) este cel care ne ajută să gândim analitic, să facem asocieri și care ne ajută să nu ne blocăm.”

Modul în care percepem oamenii din jurul nostru și viața, în general, joacă un rol esențial în buna dezvoltare a mecanismelor de gândire.

”De ce mi se întâmplă numai mie? De ce se abat toate asupra mea?” sunt unele întrebări care pot lansa frici nejustificate. Gândurile noastre au o mare putere asupra experiențelor manifestate în viața reală.

Referitor la frici și blocaje, invitata oferă perspective care se axează pe introspecție. Înainte de a ne înțelege ceilalți, noi trebuie să ne înțelegem pe noi înșine. Toate nesiguranțele noastre pot proveni inclusiv din copilărie și condiționările sociale care sunt predate din generație în generație.

 

”Teama de a ne face de râs a fost imprimată de părinți atunci când eram mici”.

Nu putem controla întotdeauna conjuncturile în care ne aflăm, însă putem să dezvoltăm mecanisme sănătoase de lua decizii și de a acționa în consecință. Felul în care ne raportăm la ceilalți și, în mod special, felul în care îi tratăm pe ceilalți dă un nou sens și o valoare bună sau slabă vieții noastre.

”Cei răi au putere” din două motive, și anume ”pentru că sunt uniți și pentru că oamenii purtători de lumină sunt separați”.

Aflați despre tehnicile prin care puteți să vă îmbunătățiți calitatea vieții accesând video-ul următor:

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

BUCURIA IUBIRII

BUCURIA IUBIRII - așa poate fi sintetizată atmosfera din familia Ilie, o familie iubitoare de Dumnezeu, de oameni și de muzică.   Încă din adolescență, Nuțica...

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce...

Aeroportul Otopeni, dotat cu un sistem automat pentru verificarea documentelor

Un sistem automat pentru verificarea documentelor de călătorie a fost implementat în aeroportul Henri Coandă. Sistemul de tip ABC (Automated Border Control) permite autorităților...

Cum să fii numărul 1? O afacere românească transmisă din tată-n fiu

Farmec este o companie românească care “lucrează în slujba frumuseții”, fiind în prezent lider în rândul producătorilor de cosmetice din România. Produsele sale se...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?