8.5 C
București
marți, 1 decembrie 2020
Acasă Emisiuni Ionel Petrea: ”Nu am fost în planul mamei, dar am fost în...

Ionel Petrea: ”Nu am fost în planul mamei, dar am fost în planul lui Dumnezeu”

S-a născut în preajma Crăciunului, iar nașterea lui ar fi trebuit să fie un motiv de sărbătoare, cu toate acestea nu a fost așa. În prima zi de viață a fost abandonat, iar primul Crăciun îl petrece singur, în spitalul din Făget județul Timiș. Nu are cum să-și mai amintească perioada aceea, dar își amintește ce a urmat.

A crescut într-un orfelinat, dar a reușit să se descurce singur în viață, iar astăzi este directorul unui școli gimnaziale.

Este vorba despre Ionel Petrea, invitatul colegei noastre Antonia Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM!

 

”Deși copilul, se spune, că este un dar al lui Dumnezeu, eu am fost o pacoste”

Așa își începe Ionel Petrea povestea, poveste care deși tristă, este cea a unui învingător.

Viața în orfelinat a fost un chin. Erau bătuți, dormeau trei în pat, se spălau într-o vană, motiv pentru care erau plini de bube dulci.

În 1989 erau 200 de copii, iar 5 ani mai târziu au rămas doar 100. Nu știe și nici nu vrea să comenteze ce s-a întâmplat cu ceilalți copii.

,,Mama a spus că merge la piață dar nu s-a mai întors”

A fost lăsat 9 luni în spital, în grija asistentelor, iar mama lui nici măcar nu a semnat ca să fie înfiat, chiar dacă un medic pediatru a vrut să-l adopte.

După 9 luni de stat în spital a fost transferat la Leagănul de copii din Timișoara.

Ajuns la orfelinat, după 5 ani află ca sora lui crește în același centru, fetița pentru care încă de la început a avut sentimente aparte.

Deși în prezent este directorul unei școli gimnaziale, mama lui nu îl acceptă nici în ziua de azi.

Ionel Petrea nu doar că le predă elevilor, dar încearcă și să le schimbe mentalitățile, cel puțin în ceea ce-i privește pe copiii din orfelinate.

“De câte ori pot, merg cu elevii în orfelinate ca să vadă ce e acolo, vreau să îi învăț să fie mai buni cu ceilalți, să nu-i marginalizeze pe copiii care cresc în orfelinate.

De asemenea, am organizat și diferite acțiuni caritabile în cadrul cărora am strâns mâncare, dulciuri, haine pe care le-am donat acestor copii.

Vreau ca publicul să vadă că se poate, să vadă că și la orfelinate există copii cu mintea luminată, dar nu sunt susținuți financiar.

Mi-aș dori ca oamenii să se uite cu ochi mai buni la copiii din orfelinate”, povestește Ionel Petrea.

Mai multe despre parcursul lui Ionel Petrea, modul în care a reușit să răzbească în viață, dar și cum a ajuns director de școală, aflați urmărind emisiunea Spune-mi CUM cu Antonia Fudulu.

https://www.youtube.com/watch?v=OHF1Z3Tt0OY&list=PLgW0WDrViy_6jvxVDZDYl-UsDkQDC73q6&index=2

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum setezi obiective SMART in marketingul online?

Obiective SMART - cu siguranta ai auzit deja de asta, poate ca folosesti deja aceasta idee in business. Cu toate acestea, trebuie sa stii...

DSP Ilfov a greșit calcularea ratei de infectări cu COVID-19: „eroare în programul informatic”

Direcția de Sănătate Publică Ilfov a recunoscut că a greșit calcularea incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 în acest județ, din cauza existenței „unei...

Leopoldo Luque, medicul lui Diego Maradona, anchetat sub suspiciunea de omor involuntar

Leopoldo Luque, medicul personal al fostei legende a fotbalului mondial Diego Maradona, face obiectul unei anchete sub suspiciunea de omor involuntar.   Poliţia a percheziţionat duminică...

30 NOIEMBRIE ÎN ISTORIE

Pe 30 noiembrie 1835 se năștea Mark Twain, scriitor, publicist, antreprenor, satirist și umorist american, autorul popularelor romane Aventurile lui Tom Sawyer, Prinț și...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?