8.5 C
București
duminică, 16 mai 2021
Acasă Emisiuni Ionel Petrea: ”Nu am fost în planul mamei, dar am fost în...

Ionel Petrea: ”Nu am fost în planul mamei, dar am fost în planul lui Dumnezeu”

S-a născut în preajma Crăciunului, iar nașterea lui ar fi trebuit să fie un motiv de sărbătoare, cu toate acestea nu a fost așa. În prima zi de viață a fost abandonat, iar primul Crăciun îl petrece singur, în spitalul din Făget județul Timiș. Nu are cum să-și mai amintească perioada aceea, dar își amintește ce a urmat.

A crescut într-un orfelinat, dar a reușit să se descurce singur în viață, iar astăzi este directorul unui școli gimnaziale.

Este vorba despre Ionel Petrea, invitatul colegei noastre Antonia Fudulu în platoul emisiunii Spune-mi CUM!

 

”Deși copilul, se spune, că este un dar al lui Dumnezeu, eu am fost o pacoste”

Așa își începe Ionel Petrea povestea, poveste care deși tristă, este cea a unui învingător.

Viața în orfelinat a fost un chin. Erau bătuți, dormeau trei în pat, se spălau într-o vană, motiv pentru care erau plini de bube dulci.

În 1989 erau 200 de copii, iar 5 ani mai târziu au rămas doar 100. Nu știe și nici nu vrea să comenteze ce s-a întâmplat cu ceilalți copii.

,,Mama a spus că merge la piață dar nu s-a mai întors”

A fost lăsat 9 luni în spital, în grija asistentelor, iar mama lui nici măcar nu a semnat ca să fie înfiat, chiar dacă un medic pediatru a vrut să-l adopte.

După 9 luni de stat în spital a fost transferat la Leagănul de copii din Timișoara.

Ajuns la orfelinat, după 5 ani află ca sora lui crește în același centru, fetița pentru care încă de la început a avut sentimente aparte.

Deși în prezent este directorul unei școli gimnaziale, mama lui nu îl acceptă nici în ziua de azi.

Ionel Petrea nu doar că le predă elevilor, dar încearcă și să le schimbe mentalitățile, cel puțin în ceea ce-i privește pe copiii din orfelinate.

“De câte ori pot, merg cu elevii în orfelinate ca să vadă ce e acolo, vreau să îi învăț să fie mai buni cu ceilalți, să nu-i marginalizeze pe copiii care cresc în orfelinate.

De asemenea, am organizat și diferite acțiuni caritabile în cadrul cărora am strâns mâncare, dulciuri, haine pe care le-am donat acestor copii.

Vreau ca publicul să vadă că se poate, să vadă că și la orfelinate există copii cu mintea luminată, dar nu sunt susținuți financiar.

Mi-aș dori ca oamenii să se uite cu ochi mai buni la copiii din orfelinate”, povestește Ionel Petrea.

Mai multe despre parcursul lui Ionel Petrea, modul în care a reușit să răzbească în viață, dar și cum a ajuns director de școală, aflați urmărind emisiunea Spune-mi CUM cu Antonia Fudulu.

https://www.youtube.com/watch?v=OHF1Z3Tt0OY&list=PLgW0WDrViy_6jvxVDZDYl-UsDkQDC73q6&index=2

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

15 MAI ÎN ISTORIE

Ziua internaţională a familiilor este sărbătorită, anual, la data de 15 mai, cu scopul de a marca importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă...

Este oficial! Când renunțăm la mască în spațiile deschise?

Începând cu 15 mai va fi eliminată purtarea măștii în aer liber, cu excepția locurilor aglomerate, precum stațiile de autobuz, piețele sau târgurile. Totodată,...

TURCIA, o țară pentru toate gusturile

Turcia te așteaptă! Programează-ți o vacanță, în aceasta vară, pe site-ul http://www.cudragos.ro și bucură-te de un sejur, all inclusiv, cu preturi începând de la 500...

Ministrul Mediului, contrazis de avocatul Sarchizian: Urșii bruni sunt protejați prin directiva UE

Cazul Ursului Arthur a scandalizat România în ultimele zile. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de uciderea unui urs considerat trofeu.   Ministrul Mediului,...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?