8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Iohannis: Rusia încalcă obligațiile care îi revin și amenință pacea și securitatea...

Iohannis: Rusia încalcă obligațiile care îi revin și amenință pacea și securitatea globale

Președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj postat pe rețelele sociale, s-a declarat împotriva recentelor hotărâri ale Rusiei de a recunoaște independența unor părți componente ale Ucrainei.

“România condamnă cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei. Acest act reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei.

Rusia încalcă obligațiile care îi revin în calitate de semnatar al Acordurilor de la Minsk și amenință, prin acțiunile sale, pacea și securitatea globale.

România își reafirmă susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite.

Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei!”

Totodată, președintele Klaus Iohannis a avut, în această săptămână, o discuție telefonică cu Joe Biden despre importanța României în Alianța EuroAtlantică:

“Am avut, în această seară, o nouă rundă de consultări găzduite de Președintele SUA, Joseph R. Biden, cu lideri aliați și ai instituțiilor Uniunii Europene pe tema celor mai recente evoluții de securitate, în contextul actual tensionat.

Am subliniat importanța crucială a menținerii coordonării strânse și a unității aliate și transatlantice în aceste momente critice pentru întreaga comunitate euroatlantică, precum și necesitatea întăririi posturii de descurajare și apărare, în mod unitar și coerent, pe întregul Flanc Estic. Suntem uniți și trebuie să arătăm această unitate!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...