luni, aprilie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Iohannis - ”Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol,...

Iohannis – ”Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol, iar românii sunt în siguranță”

Aflat joi la Bruxelles, unde a participat la un summit al NATO și la o reuniune a liderilor europeni cu președintele Joe Biden, președintele Klaus Iohannis a subliniat că deși ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina arată că războiul se poartă în continuare cu pușca și cu tancul, armele moderne devin tot mai importante.

 

„Vedeți foarte bine că războiul se poartă și în continuare cu pușca și cu tancul, însă din ce în ce mai importante devin armele moderne și foarte moderne, care au multe electronică, mult high-tech, în general, și care evident sunt și mult mai scumpe, iar sistemele de apărare sunt la fel de complicate și la fel de scumpe.

Dacă ați urmărit evoluția conflictului din Ucraina, ați observat că foarte multe atacuri s-au făcut cu rachete, ori pentru a preveni așa ceva, este nevoie de sisteme foarte sofisticate antirachetă și așa mai departe.

Deci, eu am discutat în CSAT și i-am rugat pe cei responsabili să se gândească cum să folosim cel mai bine acești bani pentru a avea militari mai bine pregătiți, deci pregătirea să fie de calitate, salarizarea să fie de calitate și dotarea să fie la nivelul anului în care trăim”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

 

După întâlnirea cu liderii lumii, Klaus Iohannis a scris pe pagina de Facebook:

„NATO a aprobat Grupul de Luptă pe care l-am solicitat și care va fi poziționat în România!

Este o veste foarte bună și mă bucur că s-a decis constituirea sa atât de repede. Voi insista la reuniunea NATO de astăzi asupra necesității de a consolida mai bine Flancul Estic, unde este nevoie în continuare de o apărare foarte solidă și serioasă.

Vreau să transmit foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă, suntem parte din cea mai puternică alianță militară care a existat vreodată.

Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol, iar românii sunt în siguranță”

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...