8.5 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate IOANA MIHĂILĂ: ”Ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru”

IOANA MIHĂILĂ: ”Ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, 8 mai, că pregătirea pentru un potențial val patru al pandemiei se face prin vaccinarea împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

 

„Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenția şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, a spus Ioana Mihăilă, după o vizită efectuată, sâmbătă, la centrul drive- thru din Oradea.

Ministrul a menționat că nu s-a discutat la nivelul Guvernului despre stimulente financiare pentru cei vaccinați:

„Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această liniște şi faptul că putem să avem grijă de ceilalți şi de noi înșine dacă ne vaccinăm (…)

Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este că aceste măsuri de relaxare să fie combinate şi să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”.

Potrivit acesteia, măsurile restrictive, combinate cu numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate, au dus la presiunea mai mică asupra sistemului sanitar.

„Vorbeam cu medicul șef ATI de la Spitalul Municipal că, pentru prima dată după multe săptămâni, sunt locuri libere în Terapia Intensivă de la Spitalul Municipal şi că pentru prima dată după multe săptămâni pacienții ajung în stare mai puțin gravă la spital”, a precizat Ioana Mihăilă.

Aceasta a adăugat că ea crede că va fi printre primii părinți care vor merge cu copilul la vaccinare împotriva COVID-19:

„Fiica mea, dimineață, m-a întrebat ea când se vaccinează, așa că așteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul, care este eligibil la vaccinat (…)

Vreau ca, așa cum eu mă simt liniștită după vaccinare, același lucru să-l simtă şi fiica mea, şi copiii mei, şi colegii lor de clasă, şi persoanele cu care vin în contact”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Joe Biden promite să trimită mai multe trupe americane în România

În cadrul conferinței de presă susținute în ajunul marcării unui an de când a preluat mandatul prezidențial, președintele american Joe Biden a spus Statele Unite...

Nicușor Dan, despre greva șoferilor: Este o acțiune politică

Greva de la STB este o acțiune ilegală și foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni, a declarat primarul general Nicușor Dan. El a...

Nicolae Ciucă, discuții cu ambasadoarea Franței la București, despre securitatea din Estul Europei

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a primit-o, marţi, la Palatul Victoria, pe ambasadoarea Republicii Franceze la Bucureşti, Laurence Auer. Întrevederea a avut loc în contextul exercitării...

Suntem țara în care alimentele de bază au devenit un lux?

În emisiunea Conectat by Ani Crețu, luni 17 ianuarie, avându-i ca invitați pe domnii Gabriel Ștefănescu, analist economic și Ilie Toma, deputat, șeful Comisiei...