8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate IOANA MIHĂILĂ: ”Ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru”

IOANA MIHĂILĂ: ”Ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat sâmbătă, 8 mai, că pregătirea pentru un potențial val patru al pandemiei se face prin vaccinarea împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

 

„Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenția şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potențial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, a spus Ioana Mihăilă, după o vizită efectuată, sâmbătă, la centrul drive- thru din Oradea.

Ministrul a menționat că nu s-a discutat la nivelul Guvernului despre stimulente financiare pentru cei vaccinați:

„Cred că cel mai bun stimulent este tocmai această liniște şi faptul că putem să avem grijă de ceilalți şi de noi înșine dacă ne vaccinăm (…)

Practic, principiul de la care pornim atunci când discutăm despre măsurile de relaxare este că aceste măsuri de relaxare să fie combinate şi să fie mai multe pentru persoanele vaccinate”.

Potrivit acesteia, măsurile restrictive, combinate cu numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate, au dus la presiunea mai mică asupra sistemului sanitar.

„Vorbeam cu medicul șef ATI de la Spitalul Municipal că, pentru prima dată după multe săptămâni, sunt locuri libere în Terapia Intensivă de la Spitalul Municipal şi că pentru prima dată după multe săptămâni pacienții ajung în stare mai puțin gravă la spital”, a precizat Ioana Mihăilă.

Aceasta a adăugat că ea crede că va fi printre primii părinți care vor merge cu copilul la vaccinare împotriva COVID-19:

„Fiica mea, dimineață, m-a întrebat ea când se vaccinează, așa că așteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul, care este eligibil la vaccinat (…)

Vreau ca, așa cum eu mă simt liniștită după vaccinare, același lucru să-l simtă şi fiica mea, şi copiii mei, şi colegii lor de clasă, şi persoanele cu care vin în contact”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...