8.5 C
București
duminică, 22 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Lume se confruntă cu pandemia provocată de noul coronavirus, iar aceasta impune măsuri fără precedent. Din păcate, însă, mai multe ţări din Africa au o problemă suplimentară.

Invazia de lăcuste care a debutat în urmă cu mai multe săptămâni face ravagii în mai multe zone de pe continentul african.

Foto Pixabay

Zilele acestea, un al doilea val de lăcuste, cu dimensiuni de până la 20 de ori mai mari decât cel anterior, afecteză vegetaţia de pe continent.

Invazia este cea mai mare din ultimii 70 de ani, relatează Mediafax citând AP News.

Atenţia globală însă este departe de acest subiect, iar populaţia africană din mai multe ţări care au un grad al sărăciei ridicat riscă să înfrunte foametea.

În plus ei îşi dedică eforturi combaterii invaziei, iar măsurile menite să oprească coronavirusul sunt greu de implementat.

„Unii oameni îţi vor spune că lăcustele sunt mai periculoase decât coronavirus.

Mulţi nici nu cred că noul coronavirus va ajunge aici”, spune un fermier din Uganda.

Cea mai afectată zona este parte de Est a Africii.

Ţări precum Kenya, Etiopia, Somalia se pot confrunta cu o criză alimentară dacă nu se iau măsuri şi un nou val loveşte în lunile iunie, iulie.

ONU a mărit suma alocată luptei împotriva lăcustelor de la 76 de milioane de dolari la 153 de milioane.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sorin Grindeanu: ”Dacă mergem în acelaşi ritm nu vom avea infrastructură nici peste zece ani”

Linia de tren dintre Vama Giurgiuleşti şi Portul Docuri Galaţi are o lungime de aproximativ 4,6 kilometri, din care 3,5 kilometri cu ecartament lărgit...

Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat miercuri că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „orbească” toţi sateliţii de pe orbita terestră aflați...

Cătălin Drulă candidează la șefia partidului USR

Sămbătă, fostul ministru al transporturilor și-a anunțat candidatura pentru șefia USR-ului. Acesta a transmis că este nevoie de cineva hotărât care să conducă partidul. „Astăzi...

Website creștin din China, închis de autorități

După o activitate îndelungată a unui website creștin din China, cenzura guvernamentală și-a pus din nou amprenta asupra populației și l-au cenzurat. Bineînțeles, acesta...