8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Lume se confruntă cu pandemia provocată de noul coronavirus, iar aceasta impune măsuri fără precedent. Din păcate, însă, mai multe ţări din Africa au o problemă suplimentară.

Invazia de lăcuste care a debutat în urmă cu mai multe săptămâni face ravagii în mai multe zone de pe continentul african.

Foto Pixabay

Zilele acestea, un al doilea val de lăcuste, cu dimensiuni de până la 20 de ori mai mari decât cel anterior, afecteză vegetaţia de pe continent.

Invazia este cea mai mare din ultimii 70 de ani, relatează Mediafax citând AP News.

Atenţia globală însă este departe de acest subiect, iar populaţia africană din mai multe ţări care au un grad al sărăciei ridicat riscă să înfrunte foametea.

În plus ei îşi dedică eforturi combaterii invaziei, iar măsurile menite să oprească coronavirusul sunt greu de implementat.

„Unii oameni îţi vor spune că lăcustele sunt mai periculoase decât coronavirus.

Mulţi nici nu cred că noul coronavirus va ajunge aici”, spune un fermier din Uganda.

Cea mai afectată zona este parte de Est a Africii.

Ţări precum Kenya, Etiopia, Somalia se pot confrunta cu o criză alimentară dacă nu se iau măsuri şi un nou val loveşte în lunile iunie, iulie.

ONU a mărit suma alocată luptei împotriva lăcustelor de la 76 de milioane de dolari la 153 de milioane.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]