8.5 C
București
miercuri, 29 martie 2023
Acasă Editoriale Actualitate Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Invazia masivă de lăcuste face ravagii pe un continent

Lume se confruntă cu pandemia provocată de noul coronavirus, iar aceasta impune măsuri fără precedent. Din păcate, însă, mai multe ţări din Africa au o problemă suplimentară.

Invazia de lăcuste care a debutat în urmă cu mai multe săptămâni face ravagii în mai multe zone de pe continentul african.

Foto Pixabay

Zilele acestea, un al doilea val de lăcuste, cu dimensiuni de până la 20 de ori mai mari decât cel anterior, afecteză vegetaţia de pe continent.

Invazia este cea mai mare din ultimii 70 de ani, relatează Mediafax citând AP News.

Atenţia globală însă este departe de acest subiect, iar populaţia africană din mai multe ţări care au un grad al sărăciei ridicat riscă să înfrunte foametea.

În plus ei îşi dedică eforturi combaterii invaziei, iar măsurile menite să oprească coronavirusul sunt greu de implementat.

„Unii oameni îţi vor spune că lăcustele sunt mai periculoase decât coronavirus.

Mulţi nici nu cred că noul coronavirus va ajunge aici”, spune un fermier din Uganda.

Cea mai afectată zona este parte de Est a Africii.

Ţări precum Kenya, Etiopia, Somalia se pot confrunta cu o criză alimentară dacă nu se iau măsuri şi un nou val loveşte în lunile iunie, iulie.

ONU a mărit suma alocată luptei împotriva lăcustelor de la 76 de milioane de dolari la 153 de milioane.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Remedii naturale antiinflamatorii

Remedii naturale antiinflamatorii. Există mai multe moduri prin care putem trata inflamațiile din corp. Cea naturală este aproape întodeauna de preferat dacă medicul recomandă...

Ce facem când vrem să păcălim foamea?

Ce facem când vrem să păcălim foamea? Poate ai crede că nu este bine să neglijăm această nevoie a corpului. Totuși uneori aceste semnale...

Prințesa războinică a României

Cine spune că România nu poate avea o prințesă războinică? Dovada o aflați în emisiunea Fresh Acces, când Ana Otvoș, cu peste 170 de...

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani

Obiceiurile financiare care ne lasă fără bani. Iată ce avem de făcut dacă dorim să mai punem și în contul de economii. Criza financiară...