duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate Învață să citești Biblia înțelept și constant

Învață să citești Biblia înțelept și constant

Învață să citești Biblia înțelept și constant. Începutul unui nou an este momentul perfect în care să începi să citești Biblia! Poate ai mai încercat în trecut și nu ai reușit să o termini. Poate ai terminat-o și vrei să o recitești. Iată câteva idei valoroase despre cum ai putea să citești eficient, să reții informații, să înțelegi mesajul. Dar să simți și atingerea Sfântului Duh în viața ta.

  1. Nu îți impune obiective greu de atins. Poate că într-o zi simți să citești 10 capitole, în timp ce în altă zi, nu te poți despărți de un verset și vrei să meditezi asupra lui. Nu îți fă mustrări de conștiință că nu ai îndeplinit ”norma”. Mai bine sa promiti putin si sa surprinzi, decat sa promiti mult si sa dezamagesti.
  2. Fă din studiul Bibliei, prioritatea ta nr. 1. Rezervă-ți în fiecare zi timp pentru studiu și rugăciune, fără să mai amâni, fără să mai lași pe altădată. Stabilește un obiectiv clar, o ora la care să lasși totul deoparte și să mergi la întâlnirea zilnică (sau chiar de mai multe ori pe zi) cu Dumnezeul universului.
  3. Crează-ți colțișorul de rugăciune. Chiar dacă paginile Scripturii te vor purta prin ani de istorie și prin minute și zeci de minute de conectare cu Divinul, creză-ți un colțișor de rai pe pământ, la care să vii cu drag oricâte ori vrei să vorbești cu Dumnezeu. Un loc în care îl poți vedea pe Isus în natura și poți simți Duhhul Sfânt în liniște. Acest loc poate să fie acel ”safe space” de care ai nevoie să te refugiezi din agitația cotidiană și să te simți ocrotit.
  4. Folosește materiale auxiliare. Păstreaza-ți lânga Biblie și un carnețel, câteva carioci și unn pix și cărți care dezbat în detaliu și explică textul Scripturii. Oridecâte ori simți că te-ai lovit de un zid și ai ajuns într-o înfundătură cu studiul, noteaza-ți, subliniază și cercetează pentru a înțelege. În Sfânta Carte găsim clar și răspicat: ”Cercetați Scripturile!”
  5. Roagă-te și meditează! Nu încheia sesiunea zilnică de studio fără momente de reflecție. Momente în care să îi mulțumești lui Dumnezeu și momente în care să îi povestești despre tine, planurile tale, viața familiei tale.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...