sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Emisiuni Fresh Acces Inteligența artificială în cuplu

Inteligența artificială în cuplu

Inteligența artificială în cuplu poate fi un motiv de îngrijorare, într-ucât aceasta ar putea interveni de multe ori în viața de familie a acestora. Inteligența artificială ar putea fi noul detector de minciuni într-o relație? O analiză fără precedent a peste 11000 de relații a fost făcută cu ajutorul inteligenței artificiale, iar acum avem răspunsul la întrebarea „ce aduce fericirea într-un cuplu?”

Cum funcționează inteligența artificială?

IA (inteligența artificială) este capacitatea unei mașini de a imita funcții umane, cum ar fi raționamentul, învățarea, planificarea și creativitatea.

IA permite sistemelor tehnice să perceapă mediul în care funcționează. Să prelucreze această percepție și să rezolve probleme. Acționând pentru a atinge un anumit obiectiv. Calculatorul primește datele (deja pregătite sau colectate prin intermediul propriilor senzori, cum ar fi o cameră video), le prelucrează și reacționează.

Sistemele IA sunt capabile să își adapteze, într-o anumită măsură, comportamentul, analizând efectele acțiunilor anterioare și funcționând autonom.

De ce este importantă IA?

Unele tehnologii de IA există de peste 50 de ani, însă creșterea puterii de calcul, disponibilitatea unor cantități enorme de date și noii algoritmi au condus la progrese majore în domeniul IA în ultimii ani.

Inteligența artificială este considerată un element central al transformării digitale a societății și a devenit o prioritate pentru UE.

Se preconizează că viitoarele aplicații vor aduce schimbări enorme. Însă IA este deja prezentă în viața noastră de zi cu zi.

Inteligența artificială în cuplu

În emisiunea ”Fresh Acces” cu Anisa Săndulache, invitatul psiholog Radu Leca explică ce reprezintă IA pentru o familie:

”Inteligența artificială are o setare și anume îi permite aplicației să asculte și să înmagazineze date din secunda unu din clipa în care tu o accesezi. Iar ea te va asculta prin intermediul telefonului mobil pe tot ceea ce înseamnă enviromnent la nivel de apartament, atunci când tu vei ridica vocea la partenerul tău. Practic se va face o strângere de informații cu caracter clasificat despre tine în timp real. Când dormi te va asculta, când țipi la partenerul tău te va asculta și va strânge informații.”

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...