8.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: în ultimele 4 zile au fost...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: în ultimele 4 zile au fost efectuate 6.400 de misiuni

În timp ce peste 100 de pompieri încă se luptă cu flăcările ce au pus stăpânire pe insula Evia din Grecia, ultimele 4 zile au fost la fel de solicitante și pentru cei care au rămas acasă.

 

“La nivel național, 4.864 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 33 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.

Totodată, dintre cele 639 de incendii la care au intervenit pompierii în perioada 09-12 august, 421 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 2.100 ha de teren.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor”, informează Departamentul pentru situații de urgență.

Totodată acesta transmite că este interzisă utilizarea focului în locuri predispuse la incendii și atunci când este simțită prezența vântului.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân în continuare vigilente pentru a preveni orice fel de pericol major ce poate pune în primejdie populația.

SourceISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...

”Biblioteca vie” merge în penitenciare

Organizatorii proiectului "Biblioteca vie", susțin ca urmăresc eliminarea stigmatizării față de persoanele incarcerate, prin această activitate. Acțiunea vine în continuarea proiectului eparhial „În temniță...

Primarul Capitalei a dezvăluit ce proiecte vor fi gata la finalul anului

Nicuşor Dan a menţionat că Grădina Cişmigiu este, „cumva”, „în aceeaşi situaţie cu Bucureştiul”.   „Are aceleaşi probleme de ani de zile şi de care nu...

Constanța va rămâne fără apă caldă două săptămâni

”Primăria Municipiului Constanța informează constănțenii racordați la sistemul municipal de termoficare că în această perioadă se află în faza de executare lucrări importante de...