8.5 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: în ultimele 4 zile au fost...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență: în ultimele 4 zile au fost efectuate 6.400 de misiuni

În timp ce peste 100 de pompieri încă se luptă cu flăcările ce au pus stăpânire pe insula Evia din Grecia, ultimele 4 zile au fost la fel de solicitante și pentru cei care au rămas acasă.

 

“La nivel național, 4.864 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 33 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere.

Totodată, dintre cele 639 de incendii la care au intervenit pompierii în perioada 09-12 august, 421 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 2.100 ha de teren.

În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă face apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor”, informează Departamentul pentru situații de urgență.

Totodată acesta transmite că este interzisă utilizarea focului în locuri predispuse la incendii și atunci când este simțită prezența vântului.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân în continuare vigilente pentru a preveni orice fel de pericol major ce poate pune în primejdie populația.

SourceISU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

Capitala paralizată! Continuă greva șoferilor STB!

Continuă greva în transportul în comun din Capitală. În această dimineață, ca și ieri, niciun tramvai, troleibuz sau autobuz nu a ieșit pe traseu,...

Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă discută despre situația de la granița dintre Ucraina și Rusia

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește astăzi cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta situația de securitate de pe Flancul Estic. Întâlnirea are loc în...

Robert Negoiță: ”Suntem în haos! Nimeni nu știe ce are de făcut!”

Planurile Urbanistice a cinci sectoare din București au fost suspendate la sfârșitul lunii februarie. După negocieri intense, de la dorința primarului de a suspenda...

Lazăr Forrai: ”Uneori nu mâncam mai mult de un cartof fiert pe zi”

La 83 de ani, Lazăr Forrai, teolog și supraviețuitor al celui de-al doilea Război Mondial, a fost prezent în platoul emisiunii "Știrea cea bună"...