8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate INSP: Nu utilizați lămpile cu UV pentru dezinfecția suprafețelor din școli

INSP: Nu utilizați lămpile cu UV pentru dezinfecția suprafețelor din școli

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor, în unitățile de învățământ, cu scopul limitării transmiterii Covid-19.

Conform unui comunicat de presă emis de INSP, utilizarea dezinfecției cu UV este specifică unităților sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și suprafețelor din încăperi, relatează Digi24.

Avertizarea vine în urma creșterii numărului de accidente apărute în urma utilizării lămpilor UV în unitățile de învățământ.

„Atragem atenția că măsurile de curățenie și cele de aplicare a produselor de curățenie și a dezinfectanților prevăzute atât în recomandările naționale cât și în cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvența și perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfășurării activităților educative”, precizează INSP în comunicat.

Potrivit Institutului, punerea în funcțiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate și instruite în acest sens.

În timpul funcționării persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar, persoanele expuse pot avea reacții precum conjunctivită, cataractă sau arsură până la transformare malign.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?