Acasă Editoriale Sănătate Înlocuiește c...

Înlocuiește carnea cu surse vegetale de proteine!

Înlocuiește carnea cu surse vegetale de proteine! Într-o lume din ce în ce mai conștientă de impactul alegerilor alimentare asupra sănătății și mediului, tot mai mulți oameni aleg să înlocuiască carnea cu surse vegetale de proteine. Această schimbare nu doar că promovează un stil de viață mai sănătos, dar contribuie și la protejarea planetei. Însă, pentru a face tranziția într-un mod echilibrat și benefic, este important să înțelegem care sunt cele mai bune surse vegetale de proteine. Dar și cum să le integrăm eficient în dieta noastră.

Iată 3 cele mai bune surse de proteine vegetale

Quinoa

Quinoa este o pseudocereală din familia amarantului, fiind cultivată în principal pentru semințele ei comestibile. Nu conține gluten, are o cantitate mare de proteine și conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Quinoa îți oferă mari cantități de fibre și, în același timp, are un indice glicemic scăzut, care ajută la a ține glicemia sub control. Fiind bogată în proteine, quinoa stimulează metabolismul, ține de foame și îți reduce pofta de mâncare.

Leguminoasele

Leguminoasele, cum ar fi fasolea, lintea, năutul și mazărea, sunt printre cele mai bune surse de proteine vegetale. Acestea sunt bogate în fibre, fier, și alte minerale esențiale. De exemplu, o cană de linte gătită conține aproximativ 18 grame de proteine, ceea ce o face o alternativă excelentă la carne. Leguminoasele pot fi folosite într-o varietate de rețete, de la supe și tocănițe, la salate și burgeri vegetali, oferind astfel versatilitate în alimentație.

Nucile și semințele

Îți poți începe ziua într-un mod sănătos adăugând în alimentația ta câteva nuci și semințe. Oleaginoasele precum migdalele și nucile românești vor aduce o cantitate bună de proteine și de fibre în dieta ta obișnuită. Acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase, conțin mangan și vitamina E, care te vor proteja împotriva acțiunii radicalilor liberi și vor lupta împotriva inflamației din corp.

De asemenea, poți folosi și semințele de dovleac sau pe cele de floarea-soarelui, incluzându-le în bolul tău cu cereale și lapte de la micul dejun, sau combinându-le într-un iaurt, pe post de gustare la amiază. Dacă ai făcut efort fizic, le poți folosi într-o rețetă de smoothie hrănitor. Aceasta te va ajuta să te menții în formă.

Este știut că aceste semințe bogate în proteine joacă un rol vital în pierderea în greutate. Ele ajută la construirea masei musculare și să ne menținem senzația de sațietate mai mult timp. Foarte important, însă, trebuie consumate cu moderație, ca parte a unei alimentații echilibrate, nu mai mult de un căuș de palmă pe zi. Dacă mănânci prea multe, poți obține efect opus, de îngrășare, pentru că au foarte multe calorii la suta de grame.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Pericolul alegerilor prez...

Pericolul alegerilor prez...

Genetica aplicată clinic ...

Genetica aplicată clinic ...

Cât câștigă o stewardesă ...

Cât câștigă o stewardesă ...

Care sunt cele mai rele a...

Care sunt cele mai rele a...