duminică, februarie 25, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine Ines Nerina, ”profesoara de diabet”

Ines Nerina, ”profesoara de diabet”

Invitata emisiunii ”Alături de tine”, Ines Nerina, antreprenor, vlogger și ”profesoară de diabet”, diagnosticată, din anul 2017, cu diabet de tip 1, ne vorbește despre cum să avem puterea să ne confruntăm cu această boală cronică.

Chiar dacă a absolvit Facultatea de Litere și a dorit să devină profesoară, visul ei nu s-a spulberat. Și-a îndeplinit dorința, însă nu devenind profesoară pentru elevi, ci profesoară pentru cei care suferă de diabet.

Odată cu diabetul, Ines și-a schimbat și cercul de prieteni, stilul de viață, dar și cariera. Însă, nu toate persoanele cu diabet experimentează această reconectare cu sinele sau dorința de a evolua mental.

https://www.a7tv.ro/ines-nerina-diabetul-este-cel-mai-bun-rau-care-mi-s-a-intamplat/

”Ce face o boală din cineva este să-l învețe să accepte lucrurile așa cum sunt”, a mai spus Ines.

Fie că suferi de diabet sau nu, alimentația și stilul de viață sănătos sunt aceleași pentru toată lumea. De exemplu, sucurile acidulate nu fac bine niciunei persoane. De altfel, nu este sănătos pentru nimeni să mănânce prăjituri în cantități mari.

Primul lucru pe care trebuie să îl învețe cineva, atunci când află că suferă de diabet, este să învețe cum funcționează organismul și care sunt principalele noțiuni de bază în nutriție.

În afară de zahăr, glicemia mai poate fi crescută și de orez, cartofi, făină, lapte, chiar și fructe.

”Într-un măr ai la fel de mult zahăr ca într-un pahar cu suc”

Cel mai important lucru, în lupta cu diabetul, este menținerea echilibrului între insulină și consumul de carbohidrați.

Un exemplu de calcul al carbohidraților din pâine ar fi: punem pâinea, lipia sau bagheta pe cântarul de bucătărie și jumătate din greutatea ei o reprezintă numărul de carbohidrați.

Sfaturi utile pentru o mai bună viață cu diabet

1. Încearcă să slăbești. Principala cauză a diabetului de tip 2 este grăsimea, nu zahărul.

”Diabetul, dacă este dublat și de supraponderabilitate și de obezitate, face lucrurile și mai complicate”, ne-a dezvăluit Ines.

2. Mergi periodic la cardiolog. O persoană cu diabet trebuie sa respecte tratamentul cu strictețe.

3. Renunță la fumat. Fumatul este cel mai periculos viciu atunci când ai diabet.

4. Adoptă o alimentație sănătoasă și echilibrată.

5. Discută mereu cu medicul despre simptomele pe care le ai.

”Diabetul se poate preveni prin analize de rutină”, a spus invitata.

Ines Nerina, în urma obstacolelor din viață, a creat și o linie de haine prezentate în primul magazin pentru diabetici din România.

A ajuns la concluzia că trebuie să-și creeze propriile haine, atunci când a observat că pompa de insulină, pe care trebuie să o poarte non-stop, este vizibilă mereu.

”Ideea de a vorbi pe limba diabetului, în haine, nu exista în momentul respectiv.”
”Cum ar fi să creez eu o fustă cu buzunare, care, înăuntru, să aibă un fermoar închis, pe unde să intre pompa și să îmi faciliteze mie tratamentul”, a spus Ines.

Emisiunea integrală o puteți urmări și pe canalul nostru de YouTube, A7TV.

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...