joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine INES NERINA: ”Diabetul este cel mai bun rău care mi s-a întâmplat”

INES NERINA: ”Diabetul este cel mai bun rău care mi s-a întâmplat”

Viața ne duce prin locuri neașteptate! Orice experiență de viață, orice lecție pe care o învățăm este cheia spre viitorul nostru. În cadrul emisiunii ALĂTURI DE TINE, realizată și prezentată de Alina Ilioi Mureșan, au fost invitați trei oameni diferiți, din trei domenii diferite, cu experiențe de viată diferite. Este vorba despre Sensy – beauty & fashion blogger – care ne-a vorbit despre secretele bloggingului  de succes și a oferit sfaturi celor la început de drum în acest domeniu; Lect. Univ. Dr. Petru Ionescu-Caibulea, de la care am aflat cum putem descifra limbajul nonverbal și Ines Nerina care ne-a dezvăluit povestea ei de viață și ne-a explicat cum se poate trăi cu diabetul.

 

Sursa Sensyblog

Viața de blogger nu este atât de ușoară cum pare, este o meserie în care ori ești cu totul implicat, ori nu ești deloc.

„Sunt zile în care trebuie să muncim pentru 4-5 campanii, zile în care avem 4-5 evenimente pe care trebuie sa le onoram, zile în care trebuie sa scrii n articole și publicul care, bineînțeles, nu trebuie neglijat”.

Pentru cei care vor să intre în această lume, Sensy dă câteva sfaturi utile care pot fi luate în considerare: „să nu își editeze pozele, prea tare, pentru că realitatea e una singură”, „contează să te arăți real, nu contează ce spui”, „contează cum îl faci pe om să se simtă și să muncești cu pasiune, fără să ai așteptări”.

 

Sursa Facebook

În a doua parte a emisiunii a fost invitat Lect. Univ. Dr. Petru Ionescu-Caibulea sau domnul profesor, așa cum îi spun cei care îl cunosc sau au avut șansa sa-l întâlnească măcar o dată.

De ce simțim nevoia să ”citim” oamenii ?

„Sunt momente în care vrem să înțelegem cu cine stăm de vorbă și vrem să înțelegem, fie pentru a-l ajuta sau a-l sprijini în dezvoltarea lui, fie pentru a-l influența sau chiar manipula, fie în a afla dacă ne minte sau nu, dar și pentru a afla cum putem gestiona relația cu acesta”, explică domnul profesor.

„Cititul unei persoane nu are legătură numai cu limbajul nonverbal, ci cu absolut totul”.

Limbajul trupului face cât o mie de cuvinte. Acesta dezvăluie foarte multe lucruri despre fiecare dintre noi, chiar și de la prima întâlnire.

„De la început, omul dă niște semnale”. Semnale pe care putem sau nu să le luăm în considerare la o primă vedere cu persoana respectivă, cum ar fi: felul în care îți aranjează scaunul, felul în care te privește, dacă se uită în ochii tăi sau se uită în altă parte, interesul manifestat față de tine, dacă te simți confortabil, dacă este interesat de tine sau de altceva.

În definitiv, „dacă am învăța să îl înțelegem pe cel din față am ajunge la a nu avea relații care nu trebuie să existe”.

 

Sursa Viata Medicala

În ultima parte a emisiunii, ne-a vorbit despre viața cu diabet, Ines Nerina, o tânără care și-a dorit să devină profesor de engleză, numai că viața nu i-a pregătit tocmai ce își dorea.

„Realitatea nu se schimbă, diabetul este o boală cronică, vine în viața ta și, de atunci, nu se mai schimbă iremediabil”

Diabetul reprezintă acea condiție care afectează metabolismul normal al organismului, începând să prezinte, în ultima perioadă, o problemă cu care tot mai mulți oameni se confruntă.

Conform spuselor invitatei, cel mai bun sfat pe care îl poate da este ca oamenii să-și accepte boala pentru că, odată acceptată, o înțelegi și îți îmbunătățești calitatea vieții.

Din cauza episoadelor mai puțin plăcute prin care a trecut de când are această boală, Ines s-a hotărât să le vorbească oamenilor, deschis, despre boală, învățându-i diferite lucruri ajutătoare, prin intermediu blogului, vlogului, iar mai apoi prin înființarea unei asociații cu persoane care suferă de diabet.

„Viața trebuie trăită în continuare, oricât de greu ar fi. A trăi cu bucurie nu înseamnă să fii mereu fericit, să îți pui mereu zâmbetul fake pe față, ci înseamnă să îmbrățișezi toate picajele pe care le ai și să realizezi că viața este un dans între bine și rău”.

Ines ne-a mai spus, pe final de emisiune, că diabetul nu ne definește viața chiar dacă este guvernată de această boală, nu putem reduce un om la condiția lui medicală și, cel mai important lucru, atunci când avem în față o persoană cu diabet, trebuie să îi arătăm că ne pasă.

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...