8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Încăierări și nervi întinși la granița Marii Britanii cu Franța

Încăierări și nervi întinși la granița Marii Britanii cu Franța

În contextul în care șoferii de camion au stat în cozi uriașe la granița cu Franța, la trecerea din Canalul Mânecii, așteptând să poată ajunge pe continent, aceștia s-au încăierat cu poliția în portul britanic Dover, relatează The Independent și CNN.

 

În imaginile difuzate la TV și publicate pe rețelele sociale pot fi văzute confruntări fizice între polițiști și șoferi.

Forțele de ordine au încercat să îi țină în frâu pe șoferii furioși care s-au adunat pentru a-și vărsa frustrarea după orele petrecut așteptând să poate ajunge pe continent.

Poliția din Kent a anunțat că o persoană a fost arestată în urma „perturbărilor” care au avut loc și în Dover dar și într-un aeroport dezafectat din Manston, folosit pentru parcarea vehiculelor.

Mii de șoferi de tir și camion au rămas blocați în momentul în care granița a fost închisă din cauza temerilor generate de coronavirusul mutant care s-a răspândit incontrolabil în Regatul Unit.

Franța a ridicat, parțial, restricțiile de călătorie, însă a cerut ca toți cei care vor să intre în țară, din UK, să facă dovada unui test negativ la Covid-19.

Marea problemă a britanicilor este că nu există centre de testare în Dover, iar cei aproximativ 2800 de șoferi sunt acum blocați în Dover.

Ei au fost trimiși să stea la aeroportul dezafectat de la Manston, însă și drumul către acesta este închis după ce alți 100 de șoferi de camion au blocat șoseaua ca formă de protest.

Asociația de Transport Rutier britanică a comunicat că șoferii „sunt foarte foarte furioși” pentru că nu au putut fi testați, nu li se dau informații cu privire la ce se întâmplă și sunt trimiși să își petreacă timpul în zone neadecvate.

Până acum, doar două camioane au reușit să treacă Canalul Mânecii și să ajungă în portul Calais din Franța.

https://www.a7tv.ro/sute-de-romani-blocati-la-frontiera-dintre-marea-britanie-si-franta/

Situația pandemică actuală și aglomerația obișnuită de la final de an sunt accentuate și de Brexit, în situația în care Regatul Unit urmează să părăsească piața unică și uniunea vamală la 1 ianuarie 2021, iar un acord nu a fost încă negociat între cele două părți.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...