8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Încă un stat din SUA înăsprește regulile în privința avorturilor

Încă un stat din SUA înăsprește regulile în privința avorturilor

Avortul se află printre subiectele de actualitate în societatea modernă, mai ales cu introducerea interzicerii avorturilor în aproape orice fel de cazuri de către guvernul SUA.

Legislativul din Virginia de Vest a adoptat, marţi, o interdicţie radicală a avortului, cu puţine excepţii, un proiect de lege al republicanilor majoritari care au spus că speră că va face imposibil ca singura clinică de avort din stat să rămână deschisă.

Virginia de Vest se alătură statelor care au interzis avortul ca urmare a deciziei Curţii Supreme a SUA de la începutul acestui an de a pune capăt dreptului constituţional care protejează dreptul la avort la nivel naţional.

Va închide clinica de avort, de asta sunt sigur”, a spus Robert Karnes la Senat, pe fondul strigătelor protestatarilor care stăteau în faţa Uşilor Camerei. „Cred că va salva o mulţime de bebeluşi”.

Astfel de victime care sunt minore au voie până la 14 săptămâni să avorteze şi trebuie de asemenea să apeleze la autorităţi şi la un medic.

Victimele violului şi incestului ar trebui să raporteze agresiunea în termen de 48 de ore, iar pacientul trebuie să prezinte medicului o copie a raportului de poliţie sau a scrisorii legalizate înainte ca procedura să poată fi efectuată.

Avorturile însă rămân permise în cazul în care viața mămicii este pusă în pericol.

 ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]