marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Noutăți Încă o țară europeană este nemulțumită de existența trotinetelor electrice

Încă o țară europeană este nemulțumită de existența trotinetelor electrice

Încă o țară europeană este nemulțumită de existența trotinetelor electrice. Numărul accidentelor rutiere provocate în Italia de cei care folosesc trotinete electrice a crescut cu aproape 40% în 2022 față de anul anterior. Această statistică reprezintă o îngrijorare nu doar pentru Italia ci și în România, unde din ce în ce mai multe accidente au loc cu astfel de vehicule.

Ce spune biroul național de statistică al Italiei?

ISTAT afirmă de asemenea în raportul său anual că 2.929 de persoane au fost rănite în 2022 în accidente provocate cu trotinete electrice, comparativ cu 2.101 de persoane rănite cu un an înainte. Numărul deceselor cauzate de astfel de accidente a crescut la rândul său la 16 față de 9 în 2021.

Trotinetele electrice și boom-ul de care au avut parte

Agenția Reuters amintește că trotinetele electrice au cunoscut în ultimii ani o creștere spectaculoasă a popularității în marile orașe din întreaga lume, oferind o cale prietenoasă față de mediu și rapidă de a le traversa când sunt sufocate de trafic.

Însă în același timp ele au declanșat un veritabil val de nemulțumiri din partea rezidenților deranjați că ele sunt conduse pe trotuare sau în alte moduri care periclitează siguranța publică. Alte nemulțumiri țin și de faptul că ele sunt adesea abandonate de cei care le folosesc în locuri care încurcă circulația pietonilor.

Nici Franța nu mai dorește prezența trotinetelor electrice

În luna aprilie a acestui an parizienii au decis prin referendum interzicerea trotinetelor electrice de închiriat. Măsura a fost votată de o proporție covârșitoare a celor care s-au prezentat la urne. Franța luase încă din 2019 măsuri de reglementare a folosirii lor pe fondul unui alt val de nemulțumiri.

Ce măsuri vrea să ia Italia?

Luna trecută guvernul italian a anunțat o serie de măsuri în vederea reglementării lor. Printre acestea se numără obligativitatea purtării unei măști de protecție și cumpărarea unei polițe de asigurare.

Parlamentul de la Roma nu a votat încă asupra propunerilor formulate de guvernul lui Giorgia Meloni.

Măsurile propuse de executivul italian fac parte dintr-un efort mai larg de a-i pedepsi pe cei care conduc iresponsabil. Fie că este vorba de conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor. Fie de folosirea telefonului mobil la volan.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...