marți, septembrie 26, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Încă nu te-ai convins că aspiratorul robot cu wifi reprezintă o bună...

Încă nu te-ai convins că aspiratorul robot cu wifi reprezintă o bună investiție?

Încă nu te-ai convins că aspiratorul robot cu wifi reprezintă o bună investiție? Iată 5 motive care îți schimbă părerea.

Tehnologia începe încet, dar sigur, să guverneze o mulțime de aspecte ale vieții noastre. Astăzi suntem mai conectați ca oricând la notificări, grație smartwatch-urilor, smartphone-ul ne ajută să ajungem rapid la destinație, mașinile de spălat vase ne salvează timpul, iar aspiratoarele robot fac treaba în locul nostru.

Cu menajul implică răbdare și mult timp la dispoziție pentru a finaliza curățenia în mod eficient, nici nu mai este de mirare că aspiratoarele robot sunt tot mai des întâlnite în casele românilor. Sunt autonome, silențioase, smart (pot fi setate chiar de pe telefonul mobil) și ne fac locuința să strălucească rapid și eficient. Iar astfel ne putem îndrepta atenția către lucrurile care contează cu adevărat pentru noi – hobby-uri, relaxare și familie.

Față de aspiratoarele clasice, modelele de robot aspirator cu wifi sunt mai costisitoare, așa că este firesc să ne punem întrebarea dacă investiția este avantajoasă și chiar ne îmbunătățește calitatea vieții. Dacă și tu faci parte din categoria persoanelor mai reticente, iată 5 motive pentru care ai făcut o cheltuială înțeleaptă:

Curățenie eficientă în mod autonom

Dacă aspiratoarele clasice trebuie manevrate în timpul procesului, cu aspiratorul robot uiți de această problemă! Principalul avantaj al acestui dispozitiv este autonomia sa, dar și inteligența, mai ales că sunt capabile să navigheze în mod independent în întreaga casă, evitând obstacolele și curățând eficient suprafețele.

Aspiratoarele robot cu wifi dispun de tehnologii avansate de navigație și cartografiere, cum ar fi SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) și LIDAR (Light Detection and Ranging), ce permit robotului să creeze hărți detaliate ale locuinței și să înțeleagă în timp real poziția sa în încăpere. Astfel, dispozitivul își planifică traseul optim de curățenie, evitând să repete zonele deja curate și reducând timpul necesar pentru a-și termina treaba.

Trebuie adăugat și faptul că aspiratoarele robot cu wifi dispun de tehnologii de curățare adaptative în funcție de suprafețe. Astfel, își ajustează automat puterea de aspirare în funcție de tipul de podea pe care se deplasează, pentru un plus de eficiență energetică.

Un astfel de device nu se limitează doar la aspirarea prafului și a murdăriei de pe podea. El are incluse funcții suplimentare, cum ar fi curățarea umedă și uscată, care permit îndepărtarea petelor și a murdăriei încăpățânate.

Control și programare prin aplicație

Conectivitatea wifi a aspiratoarelor robot oferă un control mai bun asupra curățeniei. Astfel, utilizatorii pot monitoriza și programa dispozitivul prin intermediul unei aplicații dedicate, disponibile pe smartphone sau tabletă. De asemenea, aplicația vă oferă informații despre starea bateriei, performanța dispozitivului și durata de curățenie.

Mai mult, modelele de top trimit notificări și alerte în timp real pe dispozitivele mobile conectate. Astfel ești mereu informat despre situația curățeniei sau eventualele probleme apărute. Aidcă dacă aspiratorul s-a blocat, are nevoie de întreținere sau dacă filtrul trebuie schimbat.

Prin controlul aspiratorului robot cu wifi prin aplicații, utilizatorii au posibilitatea de a interacționa cu alte dispozitive inteligente din locuință, precum sistemele de asistență vocală sau de casă inteligentă. Cu ajutorul lor se pot crea automatizări și scenarii pentru adaptarea programului de curățare în funcție de necesități.

Personalizarea programelor de curățenie

O altă caracteristică majoră a aspiratoarelor robot cu wifi este posibilitatea de a personaliza programul de curățenie în funcție de nevoile și preferințele personale. Practic, poți alege ce zone ale casei să cureți în anumite zile, să setezi nivelul de aspirare sau să limitezi accesul device-ului în anumite zone. La fel de util este și faptul că poți programa aspiratorul să curețe doar în anumite intervale orare. Ori să evite zonele în care îți desfășori activitățile sau să curețe înainte de sosirea oaspeților.

Putere de aspirare ajustabilă direct din aplicație

Majoritatea aspiratoarelor robot cu wifi oferă moduri variate de curățare și nivele de putere de aspirare. Ele pot fi ajustate în funcție de nevoi și preferințe. De exemplu, poți opta pentru modul de curățare rapidă (pentru întreținerea zilnică) sau pentru cel intensiv (pentru îndepărtarea murdăriei încăpățânate). În egală măsură există și opțiunea de a seta puterea de aspirație în funcție de tipul de suprafață sau de nivelul de zgomot pe care îl consideri acceptabil.

Economia de timp, efort 0

Timpul este o resursă prețioasă. Aspiratoarele robot cu wifi ne ajută să ne focusăm timpul către activitățile importante pentru noi. Nu pe efortul pe care îl depunem în menaj. Un astfel de device este util inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă, vârstnici sau pentru acelea care suferă de alergii și își doresc un mediu curat și sănătos în casă.

Așadar, aspiratoarele robot cu wifi sunt o investiție care cu siguranță merită. Iar dacă nu știi de unde poți achiziționa modele de calitate, consultă magazinul online rohnson.ro!

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...