8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Familie În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

În regiunea Moldovei, ploaia este chemată cu rugăciuni

„Când pământul crapă la propriu, ne întoarcem în genunchi… căci Dumnezeu este Cel care „𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖗𝖆𝖘𝖆𝖗𝖆 𝖘𝖔𝖆𝖗𝖊𝖑𝖊 𝕾𝖆𝖚 ş𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖗𝖆𝖎, 𝖘𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖇𝖚𝖓𝖎 𝖘𝖎 𝖋𝖆𝖈𝖊 𝖘𝖆 𝖕𝖑𝖔𝖚𝖆 𝖘𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖉𝖗𝖊𝖕𝖙𝖎, 𝖘𝖎 𝖕𝖊𝖘𝖙𝖊 𝖈𝖊𝖎 𝖓𝖊𝖉𝖗𝖊𝖕𝖙𝖎” (𝕸𝖆𝖙𝖊𝖎 5:45).

 

Din cauza temperaturilor foarte ridicate şi a secetei din ultima perioadă, păşunile şi culturile au fost afectate, ameninţând cu foamete.

Nădejdea tuturor este numai la Dumnezeu cel milostiv şi multîndurat să nu se mânie pentru păcatele noastre cele cu ştiinţă şi cu neştiinţă. Ne-am rugat, astăzi, să ne dea Dumnezeu ploaie să se îndrepte recoltele.

Încrezători în purtarea de grijă şi milostivirea lui Dumnezeu, să avem nădejde că El va răspunde rugăciunilor noastre”, scrie primarul Grigore Gheonea.

 

Anul acesta se anunță dezastruos pentru agricultura românească. Pentru că ploile au fost extrem de puține, pământul este crăpat și uscat în profunzime. Hectare întregi de culturi din zona Moldovei și din Bărăgan, în special, sunt compromise deja. Mai mulți oameni în disperare au au mers pe câmp și au spus rugăciuni ca să aducă ploaia.

În Dolj situația este cu totul alta însă. Oamenii s-au dovedit mult mai pragmatici. 100 de fermieri s-au reunit într-o asociație și au accesat fonduri europene.

Cu banii primiți de la Uniunea Europeană au modernizat vechile stații de irigații din comună.

A venit cu ideea chiar primarul, care deține sute de hectare de teren agricol.

Ionel Ovidiu Gîngioveanu, primar Valea Stanciului: În primul rând de la seceta care ne bântuie de ani de zile.

Am luat legătura cu un consultant, am identificat fondurile pentru irigații, și anume două milioane de euro, cate un milion pentru fiecare stație de irigat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...