miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Emisiuni La zi În război este permis orice

În război este permis orice

În război este permis orice. Războiul este scuza perfectă a omului pentru a comite ceea ce în mod normal nu ar putea. Tot efortul și-l concentrează către distrugerea oponentului. În războiul dintre Ucraina și Rusia care se apropie de împlinirea unui an de la începere, mulți  se întreabă dacă în cele din urmă, Putin, nu va dori și o răfuială cu NATO. Suntem protejați? Ar trebui să ne fie teamă?

Situația actuală a războiului: O situație tragi-ironică

Preşedintele rus Vladimir Putin spune că armata Rusiei trebuie să pună capăt bombardamentelor împotriva regiunilor ruseşti dinspre teritoriul ucrainean. Liderul de la Kremlin a adăugat că mulți oameni au rămas fără curent sau adăpost.

Putin a vorbit la o reuniune guvernamentală cu privire la refacerea locuinţelor şi infrastructurii distruse în regiunile din sud-vestul Rusiei de la graniţa cu Ucraina.

Desigur, sarcina prioritară este de a elimina chiar posibilitatea de bombardamente. Dar aceasta este treaba departamentului militar”, a spus Putin, citat de Agerpres.

Ucraina nu revendică responsabilitatea pentru atacuri care lovesc interiorul teritoriului rus, dar le-a descris drept „karma” pentru invazia Moscovei, care a distrus oraşe ucrainene şi a vizat sistematic infrastructura energetică a ţării, lăsând oamenii frecvent fără electricitate şi apă în mijlocul iernii.

Aurel Cazacu: Armamentul NATO este mai performant decât al Rusiei

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Aurel Cazacu, analist militar, explică puterea NATO față de a Rusiei:

”O spunem cu toată răspunderea. Armamentul rusesc este mai puțin performant decât armamentul NATO. Fără discuție. Dar el trage cum trăgeau și nemții. Poate să plece o rachetă de la un teritoriu actual cucerit sau din Rusia, și să ajungă în Europa. Și este foarte periculos acest lucru pentru că în momentul ală Putin intră în Război cu NATO. Pe mine mă înspăimântă.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...