8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate În Europa autocenzura creștinilor este tot mai reală

În Europa autocenzura creștinilor este tot mai reală

În Europa autocenzura creștinilor este tot mai reală. Acest fapt este unul ascuns și puțin vorbit în societatea actuală. Presiunea asupra acestei comunități este resimțită din ce în ce mai puternic. Chiar mai rău, au avut loc chiar și infracțiuni motivate de ură asupra creștinilor.

Conform unui studiu realizat de Observatorul asupra intoleranței și discriminării împotriva creștinilor în Europa (OIDAC), peste 500 de infracțiuni motivate de ură au avut loc în Europa, în 2021.

Mai mult decât infracțiunile în sine, raportul a constatat faptul că a crescut fenomenul de autocenzurare al creștinilor de pe Continent, motivat de politicile publice și/sau atmosfera din societate.

Conform sursei citate, Franța este țara în care s-au petrecut cele mai multe infracțiuni motivate de ură împotriva creștinilor. Apoi Germania, Italia, Polonia și Marea Britanie. Spania, Austria, Belgia, Irlanda și Elveția au consemnat și ele astfel de evenimente. Chiar dacă, per total, numărul acestor infracțiuni motivate de ură a scăzut cu 50% față de 2020, raportul constată că, în medie, două situri creștine (fie lăcașuri de cult sau cimitire) sunt atacate pe zi, în Europa.

Documentul OIDAC arată că libertatea religioasă este „grav amenințată” în Europa, în special de viziunea conform căreia minoritatea LGBT este „oprimată” și valorile sale nu trebuie contrazise.

În acest sens, raportul arată că tot mai mulți creștini se auto-cenzurează în Europa. Ei își ascund credința creștina din cauza consecințelor negative care ar putea urma dacă-și exprimă valorile. Acest fenomen a apărut în toate domeniile: educație, locuri de muncă, spațiul public, interacțiunile private și platformele de socializare.

2 COMENTARII

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]