duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Spiritualitate În Danemarca s-a interzis arderea cărților religioase

În Danemarca s-a interzis arderea cărților religioase

În Danemarca s-a interzis arderea cărților religioase. Adoptată pe 7 decembrie, „Koranloven” interzice arderea publică, mânjirea, lovirea, dar și ruperea, tăierea sau înjunghierea textelor religioase în Danemarca. De acum înainte, dacă o persoană comite astfel de fapte asupra Bibliei, Coranului și Torei, riscă doi ani de închisoare.

„Coaliția guvernamentală speră să restabilească încrederea cu o serie de țări musulmane, nemulțumite de arderea Coranelor comise în regatul scandinav de la începutul anului”, indică Le Temps .

Ministrul Justiției Peter Hummelgaard la rândul său, a spus: „În primul rând, este vorba despre securitatea danezilor”.

Poliția a numărat 528 de evenimente în care au fost arse cărți religioase incepand din iulie.

Arderea și mărunțirea cărții sacre a Islamului a provocat în special mai multe demonstrații în diferite țări musulmane în această vară. Inclusiv incendierea ambasadei Suediei în Irak .

Ministrul menționează și asasinarea în octombrie a doi suedezi la Bruxelles. Aceștia au fost „uciși de un tunisian care protesta împotriva incendiilor de cărți din Suedia”. „Amenințarea teroristă trebuie luată în serios” și aceste gesturi urmăresc doar „semănarea discordiei”, potrivit lui Peter Hummelgaard.

Câți români mai citesc Biblia?

80% dintre repondenții unui sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) declară că ei cred în Dumnezeu. 60% resping teoria evoluționistă, dar numai 18,3% spun că au citit Biblia în totalitate. Aproape 70% cred în viața de după moarte și 25,6% sunt convinși că vor ajunge în Rai.

Din categoria celor care nu au citit niciodată Biblia fac parte tinerii între 18 și 29 de ani (49, 0%), cei cu studii superioare ( 26,5%), cei cu educație elementară (44,3%). Bărbații care nu au citit niciodată Biblia sunt mai mulți decât femeile- 43,4% vs 35,8% – , diferența menținându-se și în ce privește mediul rural și urban – 43,9% vs 36.2%.

Articolul precedentEroi și lași
Articolul următorSă punem sub lupă adhd-ul!

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...