duminică, decembrie 3, 2023
Acasă Editoriale Sănătate În curând rețete de la medic cu alimente sănătoase

În curând rețete de la medic cu alimente sănătoase

În curând rețete de la medic cu alimente sănătoase. Cu toții suntem obișnuiți cu rețetele parafate de la medicul de familie. De fiecare dată când suntem bolnavi știm că acestea nu sunt doar ghiduri spre însănătoșire. Ele reprezintă și reduceri pentru medicamentele necesare.

Având în vedere trend-ul ascendent al oamenilor către alimentele sănătoase și diverse diete, mai ales atunci când sunt bolnavi, s-a născut o nouă idee. Oamenii de știință și medicii caută, în prezent, modalități de a folosi hrana în așa fel încât să îmbunătățească sănătatea pacienților.

Despre ce este vorba?

Dr. Wu și alți medici care susțin teoria au organizat un studiu în care au inclus 50 de pacienți cu diabet de tip 2. Aceștia întâmpinau dificultăți (inclusiv financiare) în a-și procura mâncare mai sănătoasă.

Grupul de pacienți a primit gratuit, drept „rețetă medicală”, o lădiță cu fructe, legume, cereale integrale, lactate și carne. În fiecare săptămână, cutia cu alimente era livrată direct la locuințele pacienților. În paralel, un nutriționist discuta cu ei regulat. El îi învăța cum să prepare mâncarea și cum să se bucure de nutrienții produselor primite.

Mâncarea sănătoasă nu este importantă doar pentru diabetici, atrage atenția profesorul Jason Wu, de la Universitatea din New South Wales, Australia.

Cât a durat studiul?

Studiul a durat doar trei luni. În această perioadă, „prescripțiile medicale” au îmbunătățit considerabil calitatea regimului alimentar al celor implicați. Iar printre alte beneficii, s-a numărat și scăderea nivelului colesterolului și reducerea greutății corporale.

Medicii încearcă acum ca „prescripțiile” de alimente sănătoase să fie subvenționate și accesibile la fel ca medicamentele din farmacii.

„Cheltuim miliarde și miliarde de dolari în fiecare an pentru terapii sau pentru intervenții chirurgicale, care sunt, de fapt, consecințele unui regim alimentar nesănătos”, a spus dr. Wu.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...