8.5 C
București
luni, 3 octombrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Împlinirea viselor, o realitate?

Împlinirea viselor, o realitate?

Împlinirea viselor este o realitate sau alergăm toată viață după ceva ce niciodată nu se va realiza?

Împlinirea viselor, o realitate?

Les Brown, unul dintre cei mai cunoscuți vorbitori motivaționali ai lumii, s-a născut într-o clădire abandonată din Miami și dat spre adopție. Mama adoptivă, o simplă muncitoare, în ciuda sărăciei l-a crescut cu dragoste, oferindu-i tot ce putea pentru o dezvoltare normală. Devreme în viață (în clasa a V-a) i-a fost lipită eticheta de retard. Și a crezut. Dar, în timpul liceului, a întâlnit un profesor care n-a acceptat această etichetă. Atunci când Les i-a spus că nu poate să îndeplinească o anumită sarcină pentru că este retardat, i s-a spus:
„Părerea cuiva despre tine nu trebuie să devină realitatea ta”. Același profesor Washington i-a mai spus: Dacă vrei să faci ceva semnificativ în viață, trebuie să fii înfometat!

Dorința tânărului Les era aceea de a deveni DJ. Când i-a spus profesorului Washington ce tânjește să facă, a primit sfatul: Du-te și pregătește-te! Este mai bine să fii pregătit pentru o oportunitate și să nu o ai decât să ai o șansă și să nu fii pregătit!

S-a pregătit de unul singur și, nu după mult timp, a mers la stația locală de radio ca să caute de lucru. A fost refuzat. Era normal deoarece nu avea nicio pregătire în domeniu, am spune noi. Corect! Când s-a plâns profesorului Washington, acesta a replicat: „Nu pune la inimă refuzul. Unii oameni sunt atât de negativi încât trebuie să spună NU de șapte ori înainte de a spune DA”.

Împlinirea viselor, o realitate!

Și, chiar dacă visul său era mai mare decât capacitatea sa educațională, era mai mare și decât mandria sa. Și s-a întors la stația de radio. Uneori nu contează educația, talentul, ci cât de înfometat ești! Iar Les era. Și insistențele sale au dat roade. A fost acceptat. Nu ca DJ, dar suficient de aproape cât să învețe tot ce-i era necesar pentru ca-ntr-o bună zi să facă ce dorea cel mai mult.

împlinirea viselor

A sosit și ziua în care prezența sa la radio a fost încununată cu succes. Un DJ care a băut în timpul transmisiei i-a oferit șansa mult râvnită lui Les de a se lansa ca DJ. A fost debutul unei vieți extraordinare deoarece era tânăr, liber, pregătit și înfometat.

Privește-ți visul în ochi și trăiește-l până la ultima picătură. Nu știu dacă viața ta arată așa cum ai dorit, cum ai planificat. Dar știu că dacă Les a putut sa-și făurească viața râvnită, și tu poti. Prima condiție este să fii înfometat!

Ești special înzestrat cu tot ce-ți este necesar pentru a-ți atinge țintele. Ești capacitat cu ceva măreț și ești dator să oferi acel ceva lumii acesteia; să influențezi viețile multora și lumea să fie mai bună datorită ție.

Pe cât de unic ești tu, pe atât de unic este drumul pe care ai de mers. Nu te teme de concurență. Ești doar tu și visul tău.

Succes!

Articol realizat de Narcisa Ispas

Articolul precedentConștiența de sine
Articolul următorSindromul burnout

ULTIMELE ARTICOLE

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă?

Distracția face o relație de căsătorie mai interesantă? Foarte multe cupluri de diferite vârste pierd pe parcursul anilor acea flacără a așa numitei distracții,...

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament

Bolnavii de Alzheimer vor avea parte de un nou tratament conform FDA. Boala Alzheimer este o patologie neurodegenerativă progresivă. Aceasta afectează gândirea coerentă, memoria și...

Mit sau adevăr – bebelușii poftesc?

Societatea din ziua de astăzi perpetuează ideea că bebelușii poftesc diverse alimente, mai ales în dreptul sugarilor. Este oare acest lucru un mit sau...

Ce ai de făcut dacă îți expiră permisul auto?

Permisul auto a devenit poate cel mai indispensabil document, după cartea de identitate, pentru foarte mulți oameni. Mașina s-a transformat de-a lungul timpului din...