8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Articole Noutăți Impactul trotinetelor electrice asupra mediului

Impactul trotinetelor electrice asupra mediului

Impactul trotinetelor electrice asupra mediului. Cu toții ne-am gândit măcar o singură dată că poate am scuti din motorina sau benzina mașinii dacă am merge cu trotineta electrică. Și de ce nu, poate chiar este mai distractivă și ar fi și o variantă mai eco decât altceva. Dar cât de adevărat este acest lucru?

Zi de zi vedem din ce în ce mai multe accidente cu oameni neatenți pe trotinetele electrice, mai ales copii. Ba chiar în ochii multora a devenit un pericol sau un vehicul pe care îl urăsc. Rămâne totuși o alternativă care ține cu planeta?

Un nou studiu o pune în termeni preciși. Trotinetele electronice pot economisi în medie 17,4% din timpul de călătorie pentru oamenii din SUA. Aceasta este o mare reducere a timpului pe care l-ar putea petrece într-o mașină pompând CO2 din evacuarea acesteia.

Ce spun oamenii de știință?

”M-am gândit, bine, este interesant pentru că acum avem o conformare comportamentală aproape perfectă ca răspuns la o intervenție politică, care se dovedește a fi extrem de rară”, spune cercetătorul de date Omar Asensio, de la Institutul de Tehnologie din Georgia.

„Deodată, dacă ești fără scuter, ce faci? Acest lucru a creat un experiment natural grozav, pentru a putea măsura cu precizie timpii de trafic înainte și după această intervenție politică și, făcând asta, să testezi teorii comportamentale ale substituției de mod.”

Care a fost rezultatul?

 

Ceea ce Asensio și colegii săi au descoperit a fost că timpul mediu de navetă a crescut în oraș cu aproximativ 10%. În același timp călătoriile la evenimentele pe stadion au crescut în medie cu 37%. Adică echivalentul a aproximativ 12 minute pe călătorie.

Adunând timpul suplimentar pe care navetiștii de seară din Atlanta îl petrec toți stând în trafic, rezultă un potențial de 784.000 de ore suplimentare pe an. Calculele au fost făcute cu datele utilizatorilor colectate de Uber.

 ULTIMELE ARTICOLE

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii

Realitatea virtuală ar putea trata anumite fobii. Acesta ar fi un lucru extraordinar pentru multe persoane care suferă de frici incontrolabile. Tehnologia ar putea...

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]