marți, septembrie 26, 2023
Acasă Emisiuni Alături de tine Îi este dor Larisei Iordache de gimnastică?

Îi este dor Larisei Iordache de gimnastică?

Îi este dor Larisei Iordache de gimnastică? Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba pe echipe la olimpiada din 2012, cvadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, cifră mărită de extraordinara campioană la 14 după Europenele de la Mersin din decembrie 2020.

S-a antrenat la Colegiul Național Sportiv „Cetate Deva”, iar mai apoi a ajuns la lotul olimpic de la Izvorani. Începând cu februarie 2019, Larisa s-a antrenat alături de Octavian Bellu și Mariana Bitang. Actualmente, este antrenată de soții Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Începutul de aur pentru campioană

Iordache a început antrenamentele la CS Dinamo în București la vârsta de patru ani și jumătate. În 2008, ea a devenit componentă a lotului național de junioare. Larisa a fost antrenată de Ramona Micu, Adela Popa, Lăcrămioara Moldovan și Cristian Moldovan.

De ce s-a retras campioana din gimnastică?

Larisa Iordache și-a anunțat, la 25 de ani, încheierea carierei sportive, după ce a suferit o nouă intervenţie chirugicală la gleznă.

„Ghinioanele pe mine m-au făcut mai puternică şi m-au împins să fac gimnastică până la vârsta de 25 de ani. Deci ele m-au ajutat foarte mult.

Iar copiii trebuie să înţeleagă şi ei că sportul de performanţă cere sacrificii şi din punct de vedere al sănătăţii. Aşa că eu îmi doresc ca fetele să fie ele însele şi să fie mult mai bune decât Larisa Iordache”, a precizat aceasta.

Îi este dor Larisei Iordache de gimnastică?

În emisiunea ”Alături de tine” cu Alina Ilioi, gimnasta a răspuns la această întrebare:

”Am stat între patru pereți, cu cele patru aparate, dându-mă peste cap cum spun eu. Și știind să fac foarte bine asta, mă regăseam acolo. Erau senzațiile pe care eu voiam să le simt la nesfârșit. Doar că nu se poate. Am realizat acest lucru. Am acceptat. Încă îmi este dor de gimnastică dar, mă acomodez ușor ușor. Sunt capabilă și cred că mă pot adapta la orice mi se ivește în viața mea.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...