miercuri, februarie 21, 2024
Acasă Editoriale Educație Idei de activități de interior pentru copii

Idei de activități de interior pentru copii

Vremea rece din perioada iernii poate fi o advărată provocare pentru părinții cu copii agitați si foarte energici. În zilele în care cei mici merg la creșă, grădiniță, școală, poate fi mai ușor, dar când stau acasă toata ziua, părținților le revine sarcina de a-i ajuta să își consume energia pentru un somn bun noaptea. De aceea, venim în ajutorul tău cu un plan pentru a-i ține pe cei mici ocupați și pentru a petrece timp de calitate cu ei.

Atelier de arte și meserii

Organizează un atelier unde copiii pot picta, desena sau crea obiecte din materiale reciclabile. Aceasta nu numai că le va stimula imaginația, dar îi va ajuta și să dezvolte abilități fine și creativitatea.

Ziua poveștilor

Creează o zi în care să citiți cărți împreună sau să inventați povești proprii. Poți chiar să încurajezi copiii să-și creeze propriile ilustrații pentru poveștile lor.

Cursuri de gătit

Implică-i pe cei mici în bucătărie și organizați sesiuni simple de gătit. Alegerea unor rețete adaptate vârstei lor poate transforma gătitul într-o activitate distractivă și educativă.

Petrecere tematică în casă

Poate fi o petrecere cu supereroi, prințese sau exploratori. Decorarea și pregătirea pentru petrecere pot fi activități distractive pentru toată familia.

Jocuri de societate și puzzle-uri

Nu sunt doar distractive, ci și educative. Alege jocuri potrivite vârstei lor și petreceți timp împreună rezolvând provocările acestora.

Cinematograf acasă

Organizează o seară de film acasă cu o selecție de filme potrivite vârstei copiilor. Creați bilete și distribuiți gustări pentru a recrea atmosfera unei adevărate săli de cinema.

Circuit indoor de obstacole

Cu ajutorul obiectelor din casă. Copiii pot să sară, să alerge și să se distreze într-un mod activ chiar și în interior.

Teatru de păpuși sau teatru de umbre

Copiii pot inventa povești și să le prezinte folosind păpuși sau siluete.

Experimente științifice simplificate

Realizați experimente științifice simple folosind ingrediente uzuale de bucătărie. Aceste activități pot fi nu doar distractive, ci și educative, ajutându-i pe copii să înțeleagă concepte științifice de bază. Un exemplu ar fi reacția dintre lămâie și bicarbonatul de sodiu.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...