joi, februarie 29, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Iartă Dumnezeu suicidul?

Iartă Dumnezeu suicidul?

Iartă Dumnezeu suicidul? De multe ori atunci când oamenii sunt în depresie sau au pierdut totul, nu înțeleg care mai este scopul vieții. Astfel ei aleg să își încheie socotelile și finalul dramatic. Și anume suicidul. Multe persoane religioase susțin că totuși o astfel de alegere nu este în acord cu voința lui Dumnezeu. Acela care își pune capăt zilelor nu poate fi mântuit.

Ce este suicidul?

Sinuciderea este o reacție tragică la situații de viață percepute stresante și presupune recurgerea la un comportament de autoanihilare ca soluție la o problemă subiectivă cu care se confruntă o persoană la un moment dat. Actul de suicid concentrează în el un univers de sentimente umane de la frustrare, gelozie, ură, lezarea demnităţii, pasiune morbidă și până la violenţă proiectată împotriva propriului eu.

Sinuciderea este o boală asociată, la rândul ei, cu afecțiuni psihice precum depresia, schizofrenia, tulburarea bipolară, dependența de alcool și alte substanțe.

Iartă Dumnezeu suicidul?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent Cornel Dărvășan, teolog, răspunde la această întrebare:

”Este o întrebare foarte grea. Pentru că Dumnezeu zice că dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele. Și să ne curățească de orice nelegiuire. De regulă se spune că cel care își pune capăt zilelor își dă sufletul lui Satana. Având în vedere și faptul că Iuda este un exponent al celor care consideră că nu mai au nicio șansă și ca un ultim gest, se aruncă în gol. 

Eu zic în felul următor. Judecata este a lui Dumnezeu. El este cel care va da verdicul în dreptul fiecărei vieți. Noi oamenii dar putem constata. Putem să comentăm. Și în general ne pare rău atunci când cineva își pune capăt zilelor.”

Aici poți viziona întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...