Iarna vine! Cum mai circulăm? Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a transmis luni dimineață că la ora 09:00 erau închise, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, 19 de tronsoane de drumuri naționale. Situația este dificilă județul Tulcea, unde drumurile sunt blocate. Încă mai există mașini blocate în nămeți și zeci de localități sunt fără energie electrică. Școlile din județele Brăila, Galați, Tulcea, Călărași și Constanța sunt închise luni.
Directorul ANM a precizat că în perioada următoare temperaturile maxime vor fi unele foarte scăzute.
„Ce va fi de interes, regimul de temperaturi cu valori maxime foarte coborâte. Maxime de minus 5 până la cel mult 2-3 grade Celsius, dar minime foarte coborâte, iar mâine (luni – n.r.) ne aşteptăm ca ameliorarea să fie foarte semnificativă, însă fenomenul de polei să pună probleme. De marţi ne aşteptăm din nou ca precipitaţiile să fie de interes în toată ţara, mai ales la munte şi în zonele submontane, ninsori, în restul ţării, posibile precipitaţii mixte”, a precizat Elena Mateescu.
Cum mai circulăm?
În weekendul care tocmai s-a încheiat, au existat probleme masive de circulație în zona de sud-est a țării, începând de la București la Constanța. Autostrada Soarelui (A2) între București și Constanța, Podul peste Dunăre de la Brăila, DN 2 Buzău-limită cu jud. Vrancea și alte 38 de sectoare de drumuri naționale Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea au fost închise circulației, iar pe liniile de tren au existat probleme la Regionalele CFR Constanța și Galați cu întârzieri de până la 200 de minute la trenurile care ajung sau pleacă în/din Gara de Nord din București.
Între timp, realitatea din acea regiune a țării s-a mai îmbunătățit. Dar există în continuare probleme. Cel mai probabil, vor apărea altele noi în următoarele zile și săptămâni. În acest context, este foarte important să salvezi Harta Interactivă – Platformă Dispecerat Online pentru a o accesa facil, înainte să te urci în mașină sau să planifici o deplasare cu trenul. Nu de alta, dar riști să nu mai ajungi la destinație. Totodată s-ar putea ca actualizările din aplicații precum Waze sau Google Maps să nu fie la fel de rapide.
Cum conducem pe timp de iarnă?
Dacă ai în plan o călătorie mai lungă, anunță-i pe cei dragi de orarul și traseul tău. În cazul în care întâmpini dificultăți aceștia pot anunța autoritățile.
Redu viteza și păstrează distanța. Ține cont că pe timp de iarnă distanța de frânare poate crește de până la 10 ori. Oricâtă încredere ai avea în aptitudinile tale de șofer sau în mașina ta, cel mai bine este să fii prudent.
Indiferent de cât de tare se înrăutățește vremea, păstrează-ți calmul. Condu încet și prudent pentru siguranța ta și a celorlalți.
[…] Cum ne îmbăcăm corect iarna? […]
[…] Citeste mai mult […]