miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Hotărâre CMBSU: Închiderea restaurantelor în București

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a adoptat astăzi noi restricții în București, întrucât Capitala a intrat în scenariul roșu după ce incidența cazurilor de Covid-19 a trecut, vineri, de trei la mia de locuitori.

Astfel, conform noii hotărâri a CMBSU, începând cu noaptea de duminică spre luni (7 – 8 martie), ora 00:00, intră în vigoare noi restricții, precum interzicerea activităților în interiorul restaurantelor.

Hotărârea mai prevede că este interzisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci sau în sălile de jocuri de noroc, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri şi loz, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Totodată, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in.

De asemenea, nu este permisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

CMBSU a hotărât că toți preşcolarii și elevii din învățământul primar vor merge fizic la școală, în timp ce doar jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învățământul profesional şi postliceal vor merge la cursuri.

Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele.

Măsurile au fost dispuse de CMBSU începând din 8 martie, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Conform ProTv, rata de infectare în București a fost, sâmbătă, de 3,12 la mie, după ce în ultimele 2 zile s-au confirmat peste 900 de cazuri de infectare.

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 906 cazuri, iar vineri 927.

În continuare este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...