8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Emisiuni Oameni și păreri Horia Moculescu: "Eu cred că am ajuns la vârsta asta cu satisfacția...

Horia Moculescu: “Eu cred că am ajuns la vârsta asta cu satisfacția unei munci oneste”

Horia Moculescu, invitatul emisiunii “Oameni și păreri”, ne-a vorbit, cu mare drag, despre un moment important al copilăriei sale, când a simțit, pentru prima dată, chemarea către muzică. Încă de la o vârstă foarte fragedă știa ce dorește să asculte, dar și să-și spună, într-un mod categoric, părerile.

 

Pe această temă, la numai 4 ani, între el și bunicul său, care avea 71 de ani, s-a iscat un conflict din cauza unui bilet scris de Horia: “Domnule Mareșal vă rog să dați afară toți italienii din țară”.

“Am fost alergat de bunicul prin casă și părinții se amuzau”, a fost amintirea invitatului nostru.

A trecut atât prin amintiri frumoase, cât și prin momente grele. Când era încă un copil, la doar 11 ani, mama lui a decedat, iar din cauza faptului că tatăl era în armată, Horia a fost crescut de sora mamei lui. Pentru a-și câștiga banii, din clasa a noua a început să le predea copiilor.

 

“Să nu fac rău niciodată cuiva în mod voluntar”

Mesajul pe care Horia îl diseminează, prin intermediul pieselor sale, este dragostea. Acest lucru, spune el, l-a salvat și în perioada comunistă.

“Mi-ar fi plăcut ca piesele mele să fie cântate și de artiști internaționali, însă nu mi-am dorit foarte mult acest lucru”, a mai spus compozitorul.

A fost suspendat 7 ani din TVR pentru că a declarat, într-un interviu, că muzica ușoară nu poate să fie decât de dragoste. Pentru această frază a fost suspendat, dar s-a reîntors cu forțe și melodii noi.

“Televiziunea este o forță extraordinară. Prin aceasta, Revoluția Română s-a făcut cunoscută în toată lumea”, a spus invitatul.

“Noi ne naștem în gena noastră cu o părticică care înseamnă muzică ușoară românească”, a precizat Moculescu.

Cu o experiență vastă în domeniu muzicii, Horia Moculescu regretă perioada pandemiei, pentru că, deși a înregistrat mai multe piese, neavând concerte, acestea nu au ajuns la public.

Compozitorul este de părere că, la ora actuală, din peisajul muzical românesc nu lipsește nimic, deoarece totul e plin. În ziua de astăzi avem de la muzica de club, care este numai zgomot, până la cântece ușoare și operă.

Fiind un fin observator de voci, a predat muzică în cadrul a trei școli. Prin faptul că le spunea copiilor ca nu cântau foarte bine, iar părinții erau deranjați de acest lucru, nu a mai continuat.

Ce înseamnă muzica bună și de viitor pentru Horia Moculescu?

”Pentru ca o piesă să fie de viitor, trebuie să întrunească mai multe calități:

• să fie pe gustul publicului actual.
• să fie pe gustul publicului ‘de mâine’.
• să fie dorită de toată lumea”, a spus artistul.

Emisiunea integrală poate fi urmărită și pe canalul de YouTube – A7TV

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...