sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Editoriale Educație Homeschooling – un trend tot mai apreciat

Homeschooling – un trend tot mai apreciat

Homeschooling-ul este practica educațională în care părinții aleg să educe copiii acasă, în afara mediului școlar tradițional. Aceasta implică planificarea și livrarea curriculumului educațional, oferind o alternativă personalizată și adaptată nevoilor și ritmului de învățare al fiecărui copil.

De ce aleg părinții homeschooling-ul?

Unii părinți aleg homeschooling-ul pentru a oferi copiilor lor o educație personalizată, adaptată ritmului și intereselor fiecărui copil. Alții doresc să ofere copiilor o alternativă sistemului tradițional, în care să  evite anumite influențe negative.

Cu resursele online și materialele educaționale disponibile în prezent, homeschooling-ul a devenit mai accesibil decât în trecut. Mulți părinți consideră că au capacitatea să ofere o educație de calitate acasă, iar acest lucru a contribuit la creșterea popularității homeschooling-ului.

Cu toate acestea, homeschooling-ul nu este pentru toată lumea și există și anumite provocări și aspecte de luat în considerare. Este important ca părinții să fie bine informați. Aceștia trebuie să se pregătească adecvat înainte de a alege acest mod de educație pentru copiii lor.

Homescooling-ul în România

În România, școala de acasă este legală, dar este reglementată și supravegheată strict de autoritățile de învățământ. Potrivit legislației românești, părinții care doresc să practice homeschooling-ul trebuie să obțină aprobarea de la autoritățile locale de învățământ și să respecte un plan de învățământ aprobat. Ei trebuie să ofere o educație echivalentă celei oferite în școlile publice.

În România, școlarizarea la domiciliu este reglementată de Legea Educației Naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și de Ordinul Ministerului Educației și Cercetării nr. 5567/2011.

În practică, scoala de acasa, în România este mai puțin întâlnit decât în alte țări.  Procedurile pentru a obține aprobarea pot fi destul de complexe și restrictive. De asemenea, homeschooling-ul poate fi privit uneori cu suspiciune de către autorități și de către societate în general.

Cu toate acestea, există încă părinți care aleg să își educe copiii acasă în România, fie din motive legate de calitatea educației, fie din alte motive personale sau filozofice. Este important ca acești părinți să fie bine informați cu privire la regulile și procedurile implicate în homeschooling și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura că copiii lor primesc o educație adecvată.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce vrea Dumnezeu de la mine?

Dumnezeu este un izvor de iubire necondiționată, iertare și speranță. Prin relația cu El,  oamenii găsesc confort în momentele de greutate, găsesc direcție morală...

Postul, între credință și dietă

Postul Paștelui este unul dintre cele mai mari posturi, dar și cel mai aspru din punct de vedere alimentar pentru ca stim ca postul...

A. Zăgrean, fost președinte CCR, trage un semnal de alarmă cu privire la alegeri

Augustin Zăgrean, fost președinte al Curții Constituționale a României, trage un semnal de alarmă cu privire la alegerile de anul acesta. Data alegerilor a...

Transformă încăpățânarea în perseverență

Transformarea încăpățânării în perseverență poate fi o provocare, dar este posibilă prin adoptarea unor strategii și practici eficiente. Incapatanarea poate duce la obstacole în...