8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Emisiuni La zi Haos în facturile din România

Haos în facturile din România

Haos în facturile din România. Motivul? Criza cauzată de războiul din Ucraina care a provocat o creștere accelerată a produselor de bază, a automobilelor și a combustibilului. Cu alte cuvinte, traiul zilnic a devenit scump iar pentru a-l întreține, românii sunt nevoiți să plătească facturi cu costuri mai mari.

Situația actuală în Europa

Zeci de mii de protestatari s-au adunat în Europa în weekend pentru a protesta față de creșterea prețului energiei, pe fondul nemulțumirii generalizate privind scăderea nivelului de trai și a amenințării cu penuria de gaz în această iarnă.

Germania a fost epicentrul protestelor, dar și la Bruxelles au avut loc duminică marșuri organizate de Coaliția pentru climă, care reunește peste 90 de organizații de mediu, sindicate și mișcări cetățenești, pentru a cere măsuri ferme împotriva încălzirii globale.

Criza energiei ar putea ajunge la fel de gravă ca cea din 2008

„Europa se îndreaptă foarte clar către o recesiune destul de profundă”, a declarat Maurice Obstfeld, un fost economist-şef la FMI, care este acum membru senior la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington.

Haos în facturile din România conform lui Adrian Negrescu

În emisiunea ”La Zi” cu Flori Stoian, invitatul Adrian Negrescu, consultant economic, comentează confuzia creată de Guvernul României:

”În 13 scenarii de plată, unul mai aberant decât celălalt. Acestea nu vin să stimuleze consumul sau să creeze un comfort oamenilor. Dimpotrivă îi timorează și mai mult. Îi pune să schimbe becurile, să oprească lumina. Să facă tot felu de lucruri care nu ar trebui în 2022 să le facă pentru că nu despre asta e vorba. 

Nu să reduci consumul. Pentru că oricum s-a redus consumul în România cu 8%. Ci să consumi inteligent. Despre asta este vorba. Ei au alte scenarii acolo.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

1 COMENTARIU

Comments are closed.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]