duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Articole Noutăți Grindeanu anunță suspendarea taxei de pod de la Fetești

Grindeanu anunță suspendarea taxei de pod de la Fetești

Grindeanu anunță suspendarea taxei de pod de la Fetești. Acest anunț vine din pricina lucrărilor de reabilitare la podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui. Acestea vor continua și în perioada sezonului estival, conform ministrului Transporturilor. Hotnews.ro informează că decizia va trebui luată de Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se va întruni zilele următoare.

Despre lucrările de reabilitare

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an. Din acest motiv calea II de circulaţie, sensul Constanţa – Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Contractul de reabilitare de circa 68 de milioane de lei a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD. Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Principalele declarații ale lui Sorin Grindeanu

  • „Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie.
  • Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest consiliu de administraţie. Ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe.
  • Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare”.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...