joi, iulie 18, 2024
Acasă Editoriale Actualitate ”Grandomania lui Donald Trump a ajutat Coreea de Nord să devină putere...

”Grandomania lui Donald Trump a ajutat Coreea de Nord să devină putere nucleară”

Într-un interviu acordat publicației Time, fostul secretar general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că, în prezent, Coreea de Nord a reușit să devină o putere nucleară și datorită felului în care liderul nord-coreean Kim Jong Un i-a satisfăcut orgoliul lui Donald Trump.

Kim Jong Un a profitat de pe urma „înclinației către grandomanie” a președintelui american, în cadrul celor trei întâlniri la vârf dintre cei doi șefi de stat, avute în 2018 și 2019.

„Președintele Trump a declarat că este în regulă să fie testate câteva rachete cu rază scurtă de acțiune, de către Coreea de Nord, atâta vreme cât acestea nu ating continentul american.
Dar aici nu e vorba doar despre securitatea continentului american. E vorba despre siguranța tuturor, vorbim despre o amenințare la adresa întregii umanității”, a declarat Ban Ki-moon.

Fostul secretar general al ONU s-a declarat „îngrijorat” de cele mai recente teste balistice realizate de către regimul nord-coreean.

Declarațiile lui Ban Ki-moon vin în contextul unor noi tensiuni apărute în peninsula coreeană, după ce nord-coreeenii au aruncat în aer biroul de legătură cu Coreea de Sud.

Donald Trump și Kim Jong Un s-au întâlnit până acum, față în față, de trei ori: în Singapore (iunie 2018), Hanoi/Vietnam (februarie 2019) și în zona demilitarizată dintre Nord și Sud (iunie 2019), când Trump a fost primul președinte american care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord.

În ciuda acestor întâlniri la vârf, nu s-a înregistrat niciun progres în ceea ce privește denuclearizarea Coreei de Nord.

„Cele trei întâlniri i-au satisfăcut, probabil, orgoliul lui Trump și înclinația sa către grandomanie, în vreme ce Kim Jong-Un se pare că a reușit să transforme statul său într-o putere nucleară”, a declarat fostul secretar general al ONU.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...