marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Noutăți Google Maps și STB au schimbat transportul în comun

Google Maps și STB au schimbat transportul în comun

Google Maps și STB au schimbat transportul în comun. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că începând cu data de 29 aplicația Google Maps indică locul fiecărui mijloc de transport în comun în timp real și oferă posibilitatea alegerii unui traseu optim.

Iată declarația primarului:

„Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală (n.r. asta făcea și înainte), incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare. Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori”, a explicat Nicușor Dan.

„Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”, a mai spus Nicușor Dan.

Totodată acesta a spus că următorul pas este montarea unor panouri de informare în stațiile STB. Acestea vor afișa în cât timp ajung mijloacele de transport în comun în stație.

Moovit și InfoTB ar putea să își înceteze existența

Aceste două aplicații erau baza călătoriilor multor cetățeni ai capitalei. Având în vedere ușurința cu care se poate folosi Google Maps, este foarte foarte probabil ca cele două de mai sus să își înceteze existența.

Elevii și studenții au trecut deja de o lună în online

În data de 12 februarie STB anunța că abonamentele de transport pentru elevi și studenți în regiunea București-Ilfov, emise de Societatea de Transport București (STB), vor putea fi obținute de acum numai prin aplicația de telefon YouthTB.

Aplicația permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar. Sunt incluse toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București – Ilfov, indiferent de operatorul de transport. Nu este necesară deținerea unui card de transport.

Ce trebuie să facă elevul pentu a beneficia de abonament?

Utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Studenții pot beneficia de abonament cu 50% reducere, în următoarele condiții:

–  sa aibă vârstă de până la 26 de ani,

– să fie înmatriculat la o instituție de învățământ superior acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov, forma de învățământ cu frecvență.

Confirmarea statutului de elev sau de student se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...